مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,084
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر شرایط محیطی بر عملکرد و اجزای تشکیل دهنده اسانس جعفری مکزیکی (.Tagetes minuta L)

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 55

چکیده

 مقدمه: جعفری مکزیکی گیاهی یک ساله و متعلق به خانواده Asteraceae است. این گونه به صورت خودرو در ایران وجود ندارد. جعفری مکزیکی یکی از مهمترین گیاهان دارویی مورد استفاده در صنایع عطرسازی, دارویی و غذایی است. اسانس این گیاه کاربرد وسیعی در این صنایع دارد.هدف: در این تحقیق اثر شرایط محیطی مختلف بر عملکرد و اجزای تشکیل دهنده اسانس این گیاه بررسی شد.روش بررسی: بذر گیاه در دو منطقه به طور هم زمان کشت گردید. قسمت های هوایی گیاه در مرحله تمام گل برداشت و پس از خشک شدن مواد گیاهی در سایه و هوای آزاد, اسانس گیری به روش تقطیر با آب به عمل آمد. شناسایی کمی و کیفی ترکیبات نمونه های اسانس به وسیله دستگاه های گاز کروماتوگراف (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GC-MS) انجام شد.یافته ها: نتایج حاصله نشان داد که میزان و اجزای تشکیل دهنده اسانس بین دو منطقه کشت متفاوت است. بازده اسانس به ترتیب 1.44 و 0.8 درصد از غرب و شمال تهران به دست آمد. تعداد 20 و 19 ترکیب به ترتیب در اسانس حاصل از گیاهان کشت شده در غرب و شمال تهران شناسایی گردید. ترکیبات عمده اسانس از گیاهان کشت شده در غرب تهران دی هیدروتاجتون (21.4 درصد), آلفا - ترپینئول (15.6 درصد), سیس - تاجتون (13.1 درصد), ترانس - اسیمنون (11.8 درصد), سیس – بتا - اسیمن (8.3 درصد), اسپاتولنئول (4.8 درصد), سیسر - اسیمنون (4.5 درصد), لیمونن (4 درصد) و از شمال تهران آلفا - ترپینئول (20.8 درصد), سیس - بتا - اسیمن (17.7 درصد), دی هیدروتاجتون (13.7 درصد), ترانس - اسیمنون (13.3 درصد), سیس - تاجتون (8.4 درصد), سیس - اسیمنون (6.1 درصد) و سیس - دی هیدروکارون (5 درصد) بود.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که شرایط محیطی بر عملکرد و اجزای تشکیل دهنده گیاه جعفری مکزیکی موثر است .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فرشباف مقدم، محمد، امیدبیگی، رضا، و سفیدکن، فاطمه. (1385). بررسی اثر شرایط محیطی بر عملکرد و اجزای تشکیل دهنده اسانس جعفری مکزیکی (.Tagetes minuta L). گیاهان دارویی، 5(18)، 49-55. SID. https://sid.ir/paper/15704/fa

    Vancouver: کپی

    فرشباف مقدم محمد، امیدبیگی رضا، سفیدکن فاطمه. بررسی اثر شرایط محیطی بر عملکرد و اجزای تشکیل دهنده اسانس جعفری مکزیکی (.Tagetes minuta L). گیاهان دارویی[Internet]. 1385؛5(18):49-55. Available from: https://sid.ir/paper/15704/fa

    IEEE: کپی

    محمد فرشباف مقدم، رضا امیدبیگی، و فاطمه سفیدکن، “بررسی اثر شرایط محیطی بر عملکرد و اجزای تشکیل دهنده اسانس جعفری مکزیکی (.Tagetes minuta L)،” گیاهان دارویی، vol. 5، no. 18، pp. 49–55، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15704/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button