مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

821
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روش های مختلف تقطیر بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه برگ بو (.Laurus nobilis L)

صفحات

 صفحه شروع 78 | صفحه پایان 84

چکیده

 مقدمه: برگ بو با نام علمیLaurus nobilis درختی است کوچک مخصوص نواحی مدیترانه ای که برگ های آن به عنوان چاشنی اغذیه و به منظور معطر ساختن برخی کنسروها و غیره به کار می رود.هدف: از آنجا که بازده اسانس و میزان ترکیب های تشکیل دهنده آن بیان کننده ارزش یک اسانس است, در این تحقیق, تاثیر روش های مختلف اسانس گیری برکمیت و کیفیت اسانس برگ بو مورد مطالعه قرار گرفت.روش بررسی: بدین منظور برگ این گیاه از باغ گیاه شناسی ملی ایران در تیر ماه 1388 جمع آوری و پس از خشک کردن در سایه به سه روش تقطیر با آب, تقطیر با بخار آب و تقطیر با آب و بخار آب اسانس آن استخراج شد. اسانس ها به کمک دستگاه های کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی مجهز به طیف سنج جرمی تجزیه و شناسایی شد.نتایج: بازده اسانس برگ بو (w/w) برای روش های تقطیر با آب, تقطیر با بخار آب و تقطیر با آب و بخار آب به ترتیب 2.64, 1.64 و 2.56 درصد بود. 25 ترکیب در اسانس شناسایی شد. از بین این ترکیبات 1, 8- سینئول (46.6, 37.8 و 49.1 درصد), سابینن (10.7 درصد, 12.3 درصد و 12.13) و آلفا- ترپینیل استات (13.8, 19.3 و 11.0) به ترتیب اجزای عمده در اسانس حاصل از روش های تقطیر با آب, تقطیر با بخار آب و تقطیر با آب و بخار آب بودند.نتیجه گیری: تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که بازده اسانس و میزان 1, 8- سینئول در روش های تقطیر با آب و تقطیر با آب و بخار آب در یک سطح قرار گرفته و بالاتر از روش تقطیر با بخار آب می باشد. همچنین در بررسی آماری اختلاف معنی داری در میزان ترکیب های سابینن و آلفا- ترپینیل استات در اسانس های حاصل از روش های مختلف تقطیر به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نادری حاجی باقرکندی، محمود، سفیدکن، فاطمه، و عزیزی، ابراهیم. (1390). تاثیر روش های مختلف تقطیر بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه برگ بو (.Laurus nobilis L). گیاهان دارویی، 10(38)، 78-84. SID. https://sid.ir/paper/15763/fa

    Vancouver: کپی

    نادری حاجی باقرکندی محمود، سفیدکن فاطمه، عزیزی ابراهیم. تاثیر روش های مختلف تقطیر بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه برگ بو (.Laurus nobilis L). گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛10(38):78-84. Available from: https://sid.ir/paper/15763/fa

    IEEE: کپی

    محمود نادری حاجی باقرکندی، فاطمه سفیدکن، و ابراهیم عزیزی، “تاثیر روش های مختلف تقطیر بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه برگ بو (.Laurus nobilis L)،” گیاهان دارویی، vol. 10، no. 38، pp. 78–84، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15763/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button