مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

8,466
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2,570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مروری بر اثرات فارماکولوژیک دانه گیاه سیاه دانه (.Nigella sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 18

چکیده

 مقدمه: دانه گیاه سیاه دانه در طب سنتی بسیاری از کشورها جهت پیشگیری و درمان بسیاری از اختلالات و بیماری ها از جمله سرفه, آسم, احتقان بینی, سردرد, دندان درد, کرم های روده ای, اختلالات قاعدگی, بیماری های گوارشی و ناتوانی جنسی مصرف می شود.هدف: در این مقاله هدف بررسی و جمع آوری گزارش های علمی منتشر شده در شبکه اطلاعات اینترنت مربوط به اثرات فارماکولوژیک دانه گیاه سیاه دانه جهت استفاده پژوهشگران بود.روش بررسی: با استفاده از پایگاه اطلاعاتی اینترنتی Medline و SID مقالاتی که در مورد اثرات فارماکولوژیک دانه گیاه سیاه دانه در محدوده سال های 1980 الی 2010 میلادی منتشر شده بود, بررسی و جمع آوری شد.نتایج: تحقیقات گسترده ای در سه دهه اخیر روی دانه گیاه سیاه دانه انجام شده است. در مقالات علمی خواص ضداکسایش, ضدالتهابی, تقویت کننده سیستم ایمنی و آنتی هیستامینی از ترکیبات متعدد موجود در روغن و عصاره هیدروالکلی دانه گیاه گزارش شده است. این خواص منحصر به فرد دانه گیاه باعث شده است که در مطالعات متعدد اثرات ضد سرطانی, کاهنده فشار, گلوکز و چربی خون, محافظت کبدی, کلیوی و قلب و عروق, بهبود اختلالات گوارشی و سیستم عصبی و همچنین اثرات ضد میکروب از گیاه گزارش شود. به علاوه این گیاه در دوز مصرفی در طب سنتی بدون عوارض جانبی است.نتیجه گیری: در مطالعات متعدد آزمایشگاهی اثرات محافظت کبدی, کلیوی, گوارشی, سیستم عصبی و قلب و عروق و همچنین اثرات ضد التهابی, ضد سرطانی, ضد میکروبی و انگلی از دانه گیاه سیاه دانه گزارش شده است. تاثیر مثبت دانه این گیاه در درمان افزایش فشار خون و دیابت و چربی خون بالا علاوه بر مطالعات آزمایشگاهی در آزمایش های بالینی بدون هیچ گونه عوارض جانبی نیز به اثبات رسیده است. لذا, با توجه به سودمندی دانه گیاه سیاه دانه در موارد خفیف فشارخون, اقزایش قند و یا چربی خون بالا تحقیقات بالینی کوتاه مدت بیشتری جهت بررسی اثرات بالینی و عوارض احتمالی دانه این گیاه پیشنهاد می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فلاح حسینی، حسن، محتشمی، رضا، صادقی، زینب، سعیدی، یاسر، و فلاح حسینی، آمنه. (1390). مروری بر اثرات فارماکولوژیک دانه گیاه سیاه دانه (.Nigella sativa L). گیاهان دارویی، 10(38)، 1-18. SID. https://sid.ir/paper/15773/fa

Vancouver: کپی

فلاح حسینی حسن، محتشمی رضا، صادقی زینب، سعیدی یاسر، فلاح حسینی آمنه. مروری بر اثرات فارماکولوژیک دانه گیاه سیاه دانه (.Nigella sativa L). گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛10(38):1-18. Available from: https://sid.ir/paper/15773/fa

IEEE: کپی

حسن فلاح حسینی، رضا محتشمی، زینب صادقی، یاسر سعیدی، و آمنه فلاح حسینی، “مروری بر اثرات فارماکولوژیک دانه گیاه سیاه دانه (.Nigella sativa L)،” گیاهان دارویی، vol. 10، no. 38، pp. 1–18، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15773/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button