مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,004
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات مکمل نمودن روغن ماهی، روغن گلرنگ و موننسین بر عملکرد، پارامترهای تخمیر شکمبه ای و متابولیت های پلاسما در گوسفند شال

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 128

چکیده

 32 راس میش شیرده در 8 گروه, به مدت 10 هفته با یکی از 8 جیره, شاهد و یا جیره های به ترتیب مکمل شده با روغن ماهی (FO), روغن گلرنگ (SO), موننسین (MO), روغن ماهی و گلرنگ (FS), روغن ماهی و موننسین (FM), روغن گلرنگ و موننسین (SM), روغن ماهی و گلرنگ و موننسین (FSM) تغذیه شدند.مقدار خوراک عرضه شده و باقیمانده خوراک هر میش بطور روزانه ثبت گردید. از هر میش بطور هفتگی نمونه شیر و در روز آخر نمونه مایع شکمبه و پلاسما گرفته شد. به غیر از جیره SO, سایر جیره ها باعث کاهش مصرف ماده خشک گردیدند. میش های تغذیه شده با موننسین, تولید شیر کمتری داشتند. اگرچه درصد چربی شیر تنها در تیمارهای FS, FM و FSM بطور قابل توجهی پایین تر از گروه کنترل بود اما میزان تولید (روزانه) چربی شیر در میش های تغذیه شده از جیره های MO و SM نیز کاهش یافت. درصد و میزان تولید پروتئین شیر به ترتیب در تیمارهای FSM, FS و MO, FS, FM و FSM کاهش داشت. جیره MO باعث افزایش غلظت ازت اوره ای شیر شد. تغذیه روغن ماهی و گلرنگ باعث کاهش تعداد پروتوزوآ و نسبت استات به پروپیونات در مایع شکمبه شد. غلظت های پلاسمایی گلوکز و اوره تحت تاثیر قرار نگرفت اما میزان تری گلیسریدها, کلسترول کل و کلسترول با چگالی بالا در پلاسمای میش های تغذیه شده با جیره های حاوی روغن بالاتر بود. نتایج نشان داد که استفاده همزمان سه مکمل در جیره می تواند باعث تغییر ترکیب شیر, بویژه کاهش درصد چربی شیر گوسفندی و تبدیل آن به غذای مناسبتری برای مصرف انسانی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی آقچه قشلاق، فرزاد، رضاییان، محمد، توحیدی، آرمین، نیک خواه، علی، و سرشتی، حسن. (1388). اثرات مکمل نمودن روغن ماهی, روغن گلرنگ و موننسین بر عملکرد, پارامترهای تخمیر شکمبه ای و متابولیت های پلاسما در گوسفند شال. مجله طب دامی ایران (مجله بین المللی تحقیقات دامپزشکی)، 3(2)، 113-128. SID. https://sid.ir/paper/157945/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی آقچه قشلاق فرزاد، رضاییان محمد، توحیدی آرمین، نیک خواه علی، سرشتی حسن. اثرات مکمل نمودن روغن ماهی, روغن گلرنگ و موننسین بر عملکرد, پارامترهای تخمیر شکمبه ای و متابولیت های پلاسما در گوسفند شال. مجله طب دامی ایران (مجله بین المللی تحقیقات دامپزشکی)[Internet]. 1388؛3(2):113-128. Available from: https://sid.ir/paper/157945/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد میرزایی آقچه قشلاق، محمد رضاییان، آرمین توحیدی، علی نیک خواه، و حسن سرشتی، “اثرات مکمل نمودن روغن ماهی, روغن گلرنگ و موننسین بر عملکرد, پارامترهای تخمیر شکمبه ای و متابولیت های پلاسما در گوسفند شال،” مجله طب دامی ایران (مجله بین المللی تحقیقات دامپزشکی)، vol. 3، no. 2، pp. 113–128، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/157945/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button