مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

860
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر افزودنی باکتریایی بر ترکیب شیمیایی، پایداری در مقابل هوا و تجزیه پذیری سیلوی ذرت و نیز تاثیر مصرف آن بر عملکرد گاوهای شیری

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 29

چکیده

 هدف این تحقیق مطالعه تاثیر افزودنی باکتریایی بر ترکیب شیمیایی, فراسنجه های تخمیر, پایداری در مقابل هوا و نیز اثر آن بر تجزیه پذیری علوفه ذرت سیلو شده (در گوسفند) و تولید و ترکیب شیر (در گاوهای شیری هلشتاین) بود. برای تعیین تجزیه پذیری ماده خشک سیلوی فرآوری نشده و فرآوری شده از چهار راس گوسفند نر اخته فیستوله شده شال×زندی استفاده شد. از تعداد 22 راس گاو شیری چند شکم زای نژاد هلشتاین نیز که به دو گروه آزمایشی 11 راسی تقسیم شده بودند, برای تعیین اثر نوع سیلو بر تولید و ترکیب شیر بهره گرفته شد. ترکیب شیمیایی سیلوها عموما مشابه بود. سیلوی فرآوری شده pH پائین تری (p<0.05) نسبت به سیلوی فرآوری نشده داشت. غلظت اسید لاکتیک در دو نوع سیلو مشابه بود. ولی, سیلوی فرآوری شده غلظت اسید پروپیونیک بالاتر و اسید بوتیریک پائین تری نسبت به سیلوی فرآوری نشده داشت (p<0.05). پایداری در مقابل هوا نیز بهبود یافت, به طوری که مدت زمان آن در سیلوی فرآوری نشده 12 ساعت و در سیلوی فرآوری شده 32 ساعت بود. میزان تجزیه پذیری ماده خشک سیلوی فرآوری شده بیشتر از سیلوی فرآوری نشده بود (p<0.05). میزان لاکتوز و مواد جامد بدون چربی شیر در گروه تغذیه شده با جیره حاوی سیلوی فرآوری شده بیشتر از گروه فرآوری نشده بود (p<0.05). به عنوان نتیجه نهایی می توان گفت که افزودنی باکتریایی لالسیل اثرات مثبت قابل توجه ای بر فراسنجه های تخمیر, پایداری هوازی و تجزیه پذیری سیلوی ذرت داشت, ولی اثر مثبت آن بر خوراک مصرفی و تولید و ترکیب شیر جزئی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وکیلی، حسین، خادم، علی اکبر، رضاییان، محمد، افضل زاده، احمد، و چادری، عبدالصمد. (1389). بررسی اثر افزودنی باکتریایی بر ترکیب شیمیایی, پایداری در مقابل هوا و تجزیه پذیری سیلوی ذرت و نیز تاثیر مصرف آن بر عملکرد گاوهای شیری. مجله طب دامی ایران (مجله بین المللی تحقیقات دامپزشکی)، 5(1)، 21-29. SID. https://sid.ir/paper/157995/fa

    Vancouver: کپی

    وکیلی حسین، خادم علی اکبر، رضاییان محمد، افضل زاده احمد، چادری عبدالصمد. بررسی اثر افزودنی باکتریایی بر ترکیب شیمیایی, پایداری در مقابل هوا و تجزیه پذیری سیلوی ذرت و نیز تاثیر مصرف آن بر عملکرد گاوهای شیری. مجله طب دامی ایران (مجله بین المللی تحقیقات دامپزشکی)[Internet]. 1389؛5(1):21-29. Available from: https://sid.ir/paper/157995/fa

    IEEE: کپی

    حسین وکیلی، علی اکبر خادم، محمد رضاییان، احمد افضل زاده، و عبدالصمد چادری، “بررسی اثر افزودنی باکتریایی بر ترکیب شیمیایی, پایداری در مقابل هوا و تجزیه پذیری سیلوی ذرت و نیز تاثیر مصرف آن بر عملکرد گاوهای شیری،” مجله طب دامی ایران (مجله بین المللی تحقیقات دامپزشکی)، vol. 5، no. 1، pp. 21–29، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/157995/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button