مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,822
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه کاه مکی [.Cymbopogon olivieri (Boiss.) Bor] در دو نمونه رویشگاهی و زراعی

صفحات

 صفحه شروع 22 | صفحه پایان 28

چکیده

 مقدمه: گیاه علفی کاه مکی به عنوان یکی از گندمیان معطر در بخش هایی از نواحی گرمسیری جنوب ایران به صورت خودرو پراکنش دارد. از اسانس گونه های مختلف Cymbopogon در طیف وسیعی از صنایع دارویی, آرایشی, بهداشتی و غذایی استفاده می شوند.هدف: مطالعه تغییرات کمی و کیفی اسانس گونه مذکور در شرایط مزرعه و رویشگاه طبیعی.روش بررسی: طی این تحقیق در سال 1382 اندام هوایی و ریزوم های این گیاه از رویشگاه طبیعی آن در استان هرمزگان جمع آوری و برای مطالعه به پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی انتقال یافت. پس از کاشت ریزوم ها در یک کرت آزمایشی و برداشت اندام هوایی آنها در مرحله گل دهی کامل, اسانس آنها مشابه نمونه رویشگاهی به روش تقطیر با آب استخراج گردید. نوع ترکیب ها به همراه مقادیر آنها بوسیله روش های گازکروماتوگرافی (GC) و گازکروماتوگرافی کوپل شده با طیف سنج جرمی (GC-MS) تعیین و مورد مقایسه توصیفی قرار گرفت.یافته ها: بازده اسانس این گونه به ترتیب 0.9 و 1.2 درصد حجمی به وزنی برای نمونه رویشگاهی و زراعی محاسبه گردید. در اسانس دو نمونه رویشگاهی و زراعی به ترتیب تعداد 40 و 33 ترکیب شناسایی شدند. ترکیب های 48.9) piperitone درصد و 56.7 درصد), 13.8) a-terpinene درصد و 14.2 درصد), 6.3) limonene درصد و 7.5 درصد) و 3.8) elemol درصد و 4 درصد) به ترتیب برای نمونه رویشگاهی و زراعی بالاترین مقدار را دارا بودند.نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است که ترکیب های غالب در اسانس نمونه زراعی نسبت به نمونه رویشگاهی از نظر کمی افزایش یافته است در حالی که برخی از ترکیب ها در اسانس نمونه زراعی کاهش یافته یا حذف شده اند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

میرجلیلی، محمدحسین، سنبلی، علی، صالحی، پیمان، و سرخوش، علی. (1384). مقایسه تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه کاه‌ مکی [.Cymbopogon olivieri (Boiss.) Bor] در دو نمونه رویشگاهی و زراعی. گیاهان دارویی، 4(16)، 22-28. SID. https://sid.ir/paper/15800/fa

Vancouver: کپی

میرجلیلی محمدحسین، سنبلی علی، صالحی پیمان، سرخوش علی. مقایسه تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه کاه‌ مکی [.Cymbopogon olivieri (Boiss.) Bor] در دو نمونه رویشگاهی و زراعی. گیاهان دارویی[Internet]. 1384؛4(16):22-28. Available from: https://sid.ir/paper/15800/fa

IEEE: کپی

محمدحسین میرجلیلی، علی سنبلی، پیمان صالحی، و علی سرخوش، “مقایسه تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه کاه‌ مکی [.Cymbopogon olivieri (Boiss.) Bor] در دو نمونه رویشگاهی و زراعی،” گیاهان دارویی، vol. 4، no. 16، pp. 22–28، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15800/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button