Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,351
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,023
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد منطق فازی در درجه بندی کشمش

صفحات

 صفحه شروع 173 | صفحه پایان 186

چکیده

 در بازاریابی محصولات کشاورزی, درجه بندی آن ها بسیار مهم است. اما هزینه های بالا, عدم یکنواختی و تناقض های مرتبط با این درجه بندی باعث بروز مشکلاتی می گردد. به این جهت محققان سعی در معرفی روشی خودکار برای این مشکل دارند. هدف اصلی این مطالعه, بررسی و تنظیم برنامه فازی, منطبق بر درجه بندی محصول کشمش و مقایسه آن با ارزیابی دستی کیفیت کشمش توسط متخصصین است. در این مطالعه, از منطق فازی به عنوان یک سیستم پشتیبان تصمیم گیری در درجه بندی کشمش استفاده شده است. با استفاده از روش های گوناگون, ویژگی های کیفی مانند رنگ, اندازه و نقص های کشمش اندازه گیری شد. درجه بندی کشمش با کمک کارشناسان و همین طور طراحی سیستم فازی صورت گرفت. نتایج حاصل از فرایند فازی, برای کشمش, نمرات بین 30-100 را نشان داد که دامنه نمرات برای طبقه با بهترین کیفیت 80-93, برای طبقه متوسط 60-80 و برای طبقه با پایین ترین کیفیت, 33-60 است. در نهایت نتایج به دست آمده از نمره گذاری فازی, توافق کلی 80% را با نتیجه کار کارشناسان نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بریم نژاد، ولی، و افتخاری، آتنا. (1390). کاربرد منطق فازی در درجه بندی کشمش. تحقیقات اقتصاد کشاورزی، 3(3)، 173-186. SID. https://sid.ir/paper/158748/fa

    Vancouver: کپی

    بریم نژاد ولی، افتخاری آتنا. کاربرد منطق فازی در درجه بندی کشمش. تحقیقات اقتصاد کشاورزی[Internet]. 1390؛3(3):173-186. Available from: https://sid.ir/paper/158748/fa

    IEEE: کپی

    ولی بریم نژاد، و آتنا افتخاری، “کاربرد منطق فازی در درجه بندی کشمش،” تحقیقات اقتصاد کشاورزی، vol. 3، no. 3، pp. 173–186، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/158748/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا