مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,277
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,022
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه و تحلیل بهره وری عوامل تولید در صنعت طیور مرغ گوشتی «مطالعه موردی: استان گیلان»

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 116

چکیده

 علی رغم افزایش واحدهای مرغداری در سال های اخیر, تولیدات این بخش رشد متناسب با پتانسیل موجود را نداشته است. در این راستا عواملی همچون بهره وری پایین عوامل تولید, عدم کارایی واحدهای تولیدی و ضعف مدیریت نقش داشته و تحقیق حاضر با هدف تجزیه و تحلیل بهره وری تولید در ارتباط با واحدهای مرغ گوشتی استان گیلان در سال 89-88 انجام شد. نتایج حاصل از تحقیق با استفاده از تخمین تابع لگاریتمی تولید, نشان داد که چهار عامل دان, نیروی کار, بهداشت و جوجه یک روزه تاثیر معنی داری بر تولید داشته و در بین این عوامل, دان طیور با داشتن بالاترین ضریب (64.22%) موثرترین و بعد از آن جوجه یک روزه با ضریب 24% و سایر عوامل در مراتب بعدی اهمیت قرار دارند. تحلیل بهره وری جزئی عوامل تولید, از دیگر اهداف این تحقیق بود که در این رابطه مشخص گردید بهره وری متوسط و نهایی عامل دان, به ترتیب 38 و 24% واحد, بهره وری متوسط و نهایی نیروی کار, به ترتیب 0.003 و 0.00027 واحد, بهره وری متوسط و نهایی جوجه یک روزه به ترتیب 0.0015 و 0.00043 واحد, بهره وری متوسط و نهایی عامل بهداشت و درمان به ترتیب 0.003 و 0.00024 واحد بود. در محاسبه میزان استفاده از نهاده ها (نحوه تخصیص بهینه عوامل تولید), مشخص شد که میانگین این مقدار برای دان 1.54, برای نیروی کار 0.00027 و برای جوجه یک روزه 0.0003 بود. به منظور آگاهی از کارایی واحدها در استفاده از نهاده ها, اقدام به محاسبه کارایی فنی واحدها گردید که متوسط کارایی واحدها 90% به دست آمد. بدین معنی که به طور متوسط, واحدها در استفاده از نهاده ها به صورت فیزیکی 90% کارا بوده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورکند، شیوا، و معتمد، محمدکریم. (1390). تجزیه و تحلیل بهره وری عوامل تولید در صنعت طیور مرغ گوشتی «مطالعه موردی: استان گیلان». تحقیقات اقتصاد کشاورزی، 3(4 (پیاپی 12))، 99-116. SID. https://sid.ir/paper/158810/fa

    Vancouver: کپی

    پورکند شیوا، معتمد محمدکریم. تجزیه و تحلیل بهره وری عوامل تولید در صنعت طیور مرغ گوشتی «مطالعه موردی: استان گیلان». تحقیقات اقتصاد کشاورزی[Internet]. 1390؛3(4 (پیاپی 12)):99-116. Available from: https://sid.ir/paper/158810/fa

    IEEE: کپی

    شیوا پورکند، و محمدکریم معتمد، “تجزیه و تحلیل بهره وری عوامل تولید در صنعت طیور مرغ گوشتی «مطالعه موردی: استان گیلان»،” تحقیقات اقتصاد کشاورزی، vol. 3، no. 4 (پیاپی 12)، pp. 99–116، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/158810/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button