مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

837
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات مکانی عناصر غذایی در خاک و برگ تاکستان های شهرستان خدابنده با استفاده از روش های زمین آمار

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 59

چکیده

 بهره برداری صحیح از منابع موجود در بخش کشاورزی با بررسی روابط بین گیاه, خاک و عوامل محیطی موثر بر آن امکان پذیر است. بررسی الگوی تغییرات مکانی عناصر غذایی در خاک و گیاه و تهیه نقشه های پراکنش آن ها راهکاری اثربخش در راستای توسعه کشاورزی پایدار است. در این راستا در پژوهش حاضر به بررسی ساختار مکانی عناصر غذایی فسفر, پتاسیم, روی, مس, منگنز و بور در خاک و برگ و عنصر نیتروژن در برگ و کربن آلی در خاک با استفاده از مدل های نیم تغییر نما در تاکستان های شهرستان خدابنده در استان زنجان پرداخته شد. پس از تهیه بهترین مدل نیم تغییر نما با استفاده از روش های میان یابی شامل کریجینگ, کوکریجینگ و وزن دهی عکس فاصله با توان های 1-5 و روش کرنل عناصر برآورد و نقشه های پهنه بندی تهیه گردید. نتایج نشان داد بیشتر ویژگی ها در گروه خاک و برگ تاکستان ها از پیوستگی مکانی متوسط به بالایی برخوردار هستند. بیشترین شعاع همبستگی در نمونه های خاک به عنصر منگنز و در نمونه های برگ به عنصر فسفر تعلق داشت. به طور میانگین دامنه شعاع همبستگی در عناصر خاک بیشتر از عناصر برگ بود. نتایج حاصل از ارزیابی روش های میانیابی با آماره های خطاسنجی ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE), میانگین مطلق خطا (MAE) و ضریب کارایی (EF) بیان گر برتری روش کوکریجینگ در برآورد عناصر خاک و برگ تاکستان های مورد مطالعه بود. بهترین برآورد با روش کوکریجینگ در عنصر روی در خاک و در نمونه های برگ هم در عنصر روی با روش کرنل بدست آمد. همچنین نتایج بررسی پراکنش عناصر غذایی در خاک و برگ منطقه مورد مطالعه نشان داد که بیشتر خاک های تاکستان این منطقه از لحاظ کربن آلی, فسفر, آهن و روی کمبود دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهری، مهدی، واحدی، سمیرا، عباسی، محمد، خوش زمان، تورج، و سهرابی، اسماعیل. (1396). بررسی تغییرات مکانی عناصر غذایی در خاک و برگ تاکستان های شهرستان خدابنده با استفاده از روش های زمین آمار. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 31(1 الف )، 47-59. SID. https://sid.ir/paper/158895/fa

    Vancouver: کپی

    طاهری مهدی، واحدی سمیرا، عباسی محمد، خوش زمان تورج، سهرابی اسماعیل. بررسی تغییرات مکانی عناصر غذایی در خاک و برگ تاکستان های شهرستان خدابنده با استفاده از روش های زمین آمار. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1396؛31(1 الف ):47-59. Available from: https://sid.ir/paper/158895/fa

    IEEE: کپی

    مهدی طاهری، سمیرا واحدی، محمد عباسی، تورج خوش زمان، و اسماعیل سهرابی، “بررسی تغییرات مکانی عناصر غذایی در خاک و برگ تاکستان های شهرستان خدابنده با استفاده از روش های زمین آمار،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 31، no. 1 الف ، pp. 47–59، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/158895/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button