مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,138
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

823
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر شوری آب آبیاری و عناصر غذایی پرمصرف بر ویژگی های شیمیایی خاک و عملکرد گندم

نویسندگان

 مستشاری (محصص) مهرزاد | روستا محمدجواد | صدور گواهی نویسنده 

صفحات

 صفحه شروع 285 | صفحه پایان 301

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر شوری آب آبیاری و کود نیتروژن, فسفر و پتاسیم بر عملکرد گندم طرحی با سه آزمایش مجزا در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اسماعیل آباد قزوین در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی روی عملکرد گندم رقم الوند انجام گرفت. این آزمایش به صورت سه طرح جداگانه اثرات سه سطح شوری آب آبیاری (کمتر از 2, 8-6 و 12-10 دسی زیمنس بر متر به ترتیب W1, W2 و W3) و کود نیتروژنه در 4 سطح (60, 30 درصد کمتر از توصیه کودی, بر اساس توصیه کودی و 30 درصد بیشتر از توصیه کودی), کود فسفره در 3 سطح (30 درصد کمتر از توصیه کودی, بر اساس توصیه کودی و 30 درصد بیشتر از توصیه کودی) و پتاسیم در 3 سطح (30 درصد کمتر از توصیه کودی, بر اساس توصیه کودی و 30 درصد بیشتر از توصیه کودی) اجرا شد. نتایج نشان داد که با توجه به میانگین 2 سال آزمایش, با افزایش میزان هدایت الکتریکی آب آبیاری, میزان شوری خاک بعد از برداشت محصول افزایش یافته و میزان عملکرد محصول به طور معنی داری کاهش یافت. افزایش کود فسفره تا سطح توصیه کودی اثر شوری آب تا سطح دوم شوری آب آبیاری (W2=6-8 dS m-1) را بر روی عملکرد کاه کاهش داد, به طوری که از نظر آماری اختلاف معنی داری بین مصرف آب ها با شوری های کمتر از 2 و بین 6 تا 8 دسی زیمنس بر متر بر روی عملکرد کاه وجود نداشت, افزایش کود فسفره بر روی عملکرد دانه تا سطح 5 درصد معنی دار بود. افزایش کود نیتروژنه تا سطح 30% بیشتر از توصیه کودی بطور غیر معنی دار اثر تنش شوری آب آبیاری را کاهش داد. در بررسی اثرات پتاسیم, واکنش خاک (pH خاک) بعد از برداشت محصول کاهش یافته و از 8.2 به 7.6 رسید و افزایش کود پتاسیم تا سطح دوم تیمار شوری آب آبیاری, سبب افزایش عملکرد دانه گندم شد, این بدان معنی است که در شرایط شور باید در مصرف کودهای شیمیایی نهایت دقت را به عمل آورد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مستشاری (محصص)، مهرزاد، و روستا، محمدجواد. (1392). بررسی اثر شوری آب آبیاری و عناصر غذایی پرمصرف بر ویژگی های شیمیایی خاک و عملکرد گندم. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 27(3 الف)، 285-301. SID. https://sid.ir/paper/158958/fa

    Vancouver: کپی

    مستشاری (محصص) مهرزاد، روستا محمدجواد. بررسی اثر شوری آب آبیاری و عناصر غذایی پرمصرف بر ویژگی های شیمیایی خاک و عملکرد گندم. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1392؛27(3 الف):285-301. Available from: https://sid.ir/paper/158958/fa

    IEEE: کپی

    مهرزاد مستشاری (محصص)، و محمدجواد روستا، “بررسی اثر شوری آب آبیاری و عناصر غذایی پرمصرف بر ویژگی های شیمیایی خاک و عملکرد گندم،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 27، no. 3 الف، pp. 285–301، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/158958/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button