مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

989
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف توام کود فسفری و باکتری افزاینده رشد گیاه بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم گندم نان در مهران

صفحات

 صفحه شروع 263 | صفحه پایان 274

چکیده

 به منظور بررسی اثر باکتری های افزاینده رشد گیاه بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم, آزمایشی به صورت کرت های یکبار خرد شده با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مهران در سال زراعی 89-1388 اجرا شد. عامل اصلی شامل رقم (چمران و وریناک) و عامل فرعی شامل تیمارهای مصرف کود (عدم مصرف کود, مصرف سودوموناس فلورسنس 168 و عدم مصرف کود فسفری, مصرف 50 درصد کود فسفری و عدم مصرف سودوموناس فلورسنس مصرف 50 درصد کود فسفری و مصرف سودوموناس فلورسنس, مصرف 75 درصد کود فسفری و عدم مصرف سودوموناس فلورسنس, مصرف 75 درصد کود فسفری و مصرف سودوموناس فلورسنس, مصرف 100 درصد کود فسفری و عدم مصرف سودوموناس فلورسنس, مصرف 100 درصد کود فسفری و مصرف سودوموناس فلورسنس) بود. نتایج نشان داد که رقم, تاثیر معنی داری بر عملکرد دانه, تعداد سنبله در متر مربع, وزن هزار دانه و ارتفاع بوته داشت. رقم وریناک با 6.7 درصد افزایش عملکرد دانه (4235.4 کیلوگرم در هکتار), 3.1 درصد افزایش تعداد سنبله در متر مربع (378.9 سنبله) و 10 درصد افزایش وزن هزار دانه (40.5 گرم) نسبت به رقم چمران, برتر بود. همچنین اختلاط کود فسفری و سودوموناس فلورسنس تاثیر معنی داری بر عملکرد و اجزای عملکرد داشت. به طوری که مخلوط 75 درصد کود شیمیایی و تلقیح با سودوموناس فلورسنس دارای بیشترین عملکرد دانه (4858.3 کیلوگرم در هکتار), تعداد سنبله در متر مربع (406.3 سنبله), تعداد دانه در سنبله (39.1 دانه), عملکرد بیولوژیک (11481.3 کیلوگرم در هکتار) و پروتئین دانه (11.8 درصد) بود. بین 75 و 100 درصد کود فسفری همراه با تلقیح با سودوموناس فلورسنس تفاوت های معنی داری مشاهده نشد. اثر برهمکنش رقم در مخلوط کود فسفری در سودوموناس فلورسنس بر عملکرد دانه, تعداد دانه در سنبله, عملکرد بیولوژیک و ارتفاع بوته معنی دار گردید. بیشترین عملکرد دانه (5223.3 کیلوگرم در هکتار) در رقم وریناک و مخلوط 75 درصد کود فسفری و سودوموناس فلورسنس و کمترین عملکرد دانه (3113.3 کیلوگرم در هکتار) در رقم وریناک و عدم مصرف کود فسفری و عدم تلقیح با سودوموناس فلورسنس بدست آمد. بنابراین با کاهش 25 درصدی کود فسفری توصیه شده بعلاوه مصرف سودوموناس فلورسنس و انتخاب رقم وریناک می توان به عملکرد دانه قابل قبولی دست یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بازدار، سامان، ناصری، رحیم، خاوازی، کاظم، و سلیمانی، رضا. (1392). اثر مصرف توام کود فسفری و باکتری افزاینده رشد گیاه بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم گندم نان در مهران. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 27(3 الف)، 263-274. SID. https://sid.ir/paper/158964/fa

    Vancouver: کپی

    بازدار سامان، ناصری رحیم، خاوازی کاظم، سلیمانی رضا. اثر مصرف توام کود فسفری و باکتری افزاینده رشد گیاه بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم گندم نان در مهران. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1392؛27(3 الف):263-274. Available from: https://sid.ir/paper/158964/fa

    IEEE: کپی

    سامان بازدار، رحیم ناصری، کاظم خاوازی، و رضا سلیمانی، “اثر مصرف توام کود فسفری و باکتری افزاینده رشد گیاه بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم گندم نان در مهران،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 27، no. 3 الف، pp. 263–274، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/158964/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button