مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

540
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر فسفر و منابع آلی بر قابلیت دسترسی کروم (VI) و جذب آن توسط فلفل

صفحات

 صفحه شروع 417 | صفحه پایان 425

چکیده

 وجود کروم به ویژه کروم شش ظرفیتی در آب و خاک مشکلات جدی بر زندگی و محیط زیست بشر ایجاد نموده است. بنابراین تثبیت یا غیر فعال کردن آن در محیط های آلوده با روش های, مختلف مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. در همین راستا, به منظور بررسی جذب کروم در گیاه فلفل قرمز (توده محلی فرومد), آزمایشی در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در شرایط گلخانه ای در دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهرود انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: شاهد, کود دی آمونیوم فسفات, کود سوپر فسفات تریپل, پودر یونجه, اسید هومیک, کود دی آمونیوم فسفات + پودر یونجه, کود دی آمونیوم فسفات + اسید هومیک, سوپر فسفات تریپل + اسیدهومیکو سوپر فسفات تریپل + پودر یونجه بودند. نتایج نشان داد بین تیمارها از نظر فسفر محلول خاک, جذب کروم VI در ریشه واندام هوایی (ساقه و برگ) فلفل و غلظت آن در خاک همچنینpH خاک در سطح احتمال 5 درصدوقابلیت هدایت الکتریکی خاکدر سطح احتمال 1 درصدبین تیمارهااختلاف معنی داری وجود داشت. در تیمارهای که از (پودر یونجه و اسید هومیک) به تنهایی و به صورت ترکیب با دی آمونیوم فسفات استفاده شد جذب کروم نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت, اما کارایی اسید هومیک در ترکیب با دی آمونیوم فسفات بیشتر بود. تیمار پودر یونجه بیشترین تأثیر را در کاهش جذب کروم توسط اندام های هوایی گیاه داشت. نتایج همچنین نشان دادمقدار تجمع کروم VI در ریشه21/34 درصد بیشتر از اندام های هوایی (ساقه و برگ) گیاه فلفل بود. به نظر می رسد کهاستفاده از کودهای فسفاته و ترکیبات آلی با تثبیت کروم در خاک می تواند سبب کاهش جذب کروم VIو مانع از تجمع آن در اندام های گیاه فلفل شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صیدالی، قاسم، عباس پور، علی، اصغری، حمیدرضا، و اخیانی، احمد. (1395). تأثیر فسفر و منابع آلی بر قابلیت دسترسی کروم (VI) و جذب آن توسط فلفل. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 30(4 الف )، 417-425. SID. https://sid.ir/paper/158971/fa

    Vancouver: کپی

    صیدالی قاسم، عباس پور علی، اصغری حمیدرضا، اخیانی احمد. تأثیر فسفر و منابع آلی بر قابلیت دسترسی کروم (VI) و جذب آن توسط فلفل. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1395؛30(4 الف ):417-425. Available from: https://sid.ir/paper/158971/fa

    IEEE: کپی

    قاسم صیدالی، علی عباس پور، حمیدرضا اصغری، و احمد اخیانی، “تأثیر فسفر و منابع آلی بر قابلیت دسترسی کروم (VI) و جذب آن توسط فلفل،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 30، no. 4 الف ، pp. 417–425، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/158971/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button