مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

904
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

990
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اجمالی غلظت نیترات در برخی سبزی و صیفی تولیدی استان زنجان

صفحات

 صفحه شروع 373 | صفحه پایان 382

چکیده

 نیترات, آنیونی است که ممکن است به نیتریت تغییر شکل داده و با آمین ها و آمیدها برای تشکیل ترکیبات نیتروزآمین واکنش نشان دهد. این ترکیبات, به افزایش احتمال ابتلا به سرطان معده منجر می شوند. پژوهش حاضر با هدف تعیین غلظت نیترات در برخی سبزیجات استان زنجان اجرا گردید. این مطالعه توصیفی-مقطعی با نمونه برداری به صورت تصادفی در فصل برداشت و در دو سال (94-1393), روی 614 نمونه از 23 نوع از سبزیجات متفاوت تولیدی (تره, برگ چغندر, جعفری, شاهی, اسفناج, شوید, کرفس, گشنیز, شنبلیله, ریحان, نعناع, مرزه, برگ ترب, هندوانه, خربزه, گوجه فرنگی, خیار, سیب زمینی, پیاز, سیر, تربچه, نخودفرنگی و باقلا) انجام گردید. غلظت نیترات در نمونه های سبزیجات و آب آبیاری, به روش اسپکتروفتومتری تعیین شد و تجزیه و تحلیل آماری با نرم افزار SPSS و SAS انجام شد. نتایج به دست آمده, اختلاف معنی داری (p≤ 0. 001) بین میانگین غلظت نیترات در سبزیجات برگی با دیگر گروه سبزیجات ( غده-ای, جالیزی و دانه ای) نشان داد. از بین سبزیجات برگی تحت مطالعه, بیشترین میانگین غلظت نیترات به ترتیب درسبزیجات شاهی, اسفناج و شوید, 3/689, 368 و 5/317 میلی گرم در کیلوگرم وزن تر به دست آمد. به طور کلی, میانگین غلظت نیترات در همه ی نمونه ها در دو سال این پژوهش, کمتر از حد استاندارد ملی ایران (1392) بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تابنده، لیلا، و زارعی، مهدی. (1397). بررسی اجمالی غلظت نیترات در برخی سبزی و صیفی تولیدی استان زنجان. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 32(3 الف )، 373-382. SID. https://sid.ir/paper/158980/fa

    Vancouver: کپی

    تابنده لیلا، زارعی مهدی. بررسی اجمالی غلظت نیترات در برخی سبزی و صیفی تولیدی استان زنجان. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1397؛32(3 الف ):373-382. Available from: https://sid.ir/paper/158980/fa

    IEEE: کپی

    لیلا تابنده، و مهدی زارعی، “بررسی اجمالی غلظت نیترات در برخی سبزی و صیفی تولیدی استان زنجان،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 32، no. 3 الف ، pp. 373–382، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/158980/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button