مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,511
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

470
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری و تراکم خاک بر جذب نیتروژن، فسفر و پتاسیم توسط گندم

صفحات

 صفحه شروع 279 | صفحه پایان 284

چکیده

 مدیریت نامناسب زراعی و استفاده طولانی مدت از ادوات کشاورزی سنگین سبب ایجاد لایه های متراکم در خاک می گردد, از طرف دیگر شوری خاک و آب افزون بر کاهش عملکرد گیاهان, اثرات نامطلوب زیادی بر تحمل گیاهان به تنشهای مختلف می گذارد. با اینحال تاثیر تراکم خاک بر رشد و عملکرد محصولات در خاک های شور کمتر مورد توجه قرار گرفته است. به منظور مطالعه تاثیر متقابل تراکم و شوری خاک بر جذب عناصر پرمصرف توسط گندم, آزمایشی گلدانی با خاک لومی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد, تیمارها شامل دو سطح شوری خاک (خاک شور (EC=6 dS m-1) و غیرشور) و پنج سطح تراکم (شاهد, تراکم 5 درصد, تراکم 10 درصد, تراکم 15 درصد و تراکم  20درصد) بودند. سطوح مختلف تراکم در رطوبت 15 درصد با استفاده از وزنه دو کیلوگرمی که از ارتفاع 30 سانتی متری بر سطح خاک درون گلدان ها رها گردید ایجاد شد, همچنین برای اعمال شوری موردنظر (6 dS m-1) از آب شور طبیعی استفاده شد. پس از برداشت گندم, مقدار عناصر نیتروژن, فسفر و پتاسیم اندازه گیری و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد تراکم خاک تاثیر معنی داری بر مقدار نیتروژن, فسفر و پتاسیم در دانه گندم (احتمال یک درصد) داشته است, به طوری که با افزایش تراکم خاک توانایی جذب نیتروژن, فسفر و پتاسیم توسط دانه گندم کاهش یافته است. شوری خاک بر مقدار نیتروژن, فسفر و پتاسیم دانه تاثیر معنی داری (به ترتیب در سطح احتمال پنج درصد, یک درصد و یک درصد) گذاشته است, به طوری که در تیمارهای شور مقدار نیتروژن, فسفر و پتاسیم دانه نسبت به تیمارهای غیرشور کاهش یافته است. همچنین اثر متقابل معنی داری بین تیمارهای تراکم و شوری بر مقدار نیتروژن و پتاسیم دانه (در سطح یک درصد) وجود داشت و با افزایش تراکم در شرایط شور مقدار این عناصر به شدت کاهش یافته است, لیکن این اثر بر مقدار فسفر معنی دار نبوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهرآیینی، الهام، شعبان پور، محمود، و سعادت، سعید. (1390). اثر شوری و تراکم خاک بر جذب نیتروژن, فسفر و پتاسیم توسط گندم. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 25(4 الف)، 279-284. SID. https://sid.ir/paper/159116/fa

    Vancouver: کپی

    شهرآیینی الهام، شعبان پور محمود، سعادت سعید. اثر شوری و تراکم خاک بر جذب نیتروژن, فسفر و پتاسیم توسط گندم. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1390؛25(4 الف):279-284. Available from: https://sid.ir/paper/159116/fa

    IEEE: کپی

    الهام شهرآیینی، محمود شعبان پور، و سعید سعادت، “اثر شوری و تراکم خاک بر جذب نیتروژن, فسفر و پتاسیم توسط گندم،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 25، no. 4 الف، pp. 279–284، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159116/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button