مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,050
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کود میکروبی گوگردی بر جذب عناصر غذایی و عملکرد سویا در مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 151

چکیده

 بالا بودن میزان آهک خاک علاوه بر نقشی که بر pH خاک دارد می تواند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بر قابلیت استفاده عناصر غذایی مورد نیاز گیاه تاثیر بگذارد. اکسیداسیون گوگرد با تولید اسید سولفوریک می تواند باعث کاهش pH خاک و در نتیجه انحلال و آزاد شدن برخی عناصر غذایی شود. به منظور بررسی تاثیر کود میکروبی گوگرد بر عملکرد و جذب عناصر غذایی توسط سویا و برای تعیین دقیق مقدار گوگرد مورد نیاز به منظور اجتناب از به هم خوردن تعادل عناصر غذایی در خاک یک آزمایش با سه تیمار در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی (RCBD) در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات قراخیل استان مازندران به صورت مزرعه ای انجام شد. گوگرد عنصری به صورت پودری در سه سطح S0, S1.5 و S3 که به ترتیب معادل 0, 1.5 و 3 تن در هکتار بود که در همه سطح ها مایه تلقیح تیوباسیلوس مصرف گردید. برای اندازه گیری میزان عناصر در برگ سویا, نمونه برگ در زمان گلدهی تهیه و پس از کامل شدن دوره رشد گیاه, میزان عملکرد نیز محاسبه شد. نتایج نشان داد که اثر سطوح گوگرد بر عملکرد دانه و غلظت فسفر در برگ در سطح یک درصد معنی دار است و بیشترین میزان عملکرد (2429 کیلوگرم در هکتار) و غلظت فسفر برگ (0.59 درصد) از مصرف سه تن گوگرد در هکتار بدست آمد. نتایج نشان داد که گوگرد اثر معنی داری بر افزایش غلظت آهن, منگنز, روی و مس برگ دارد و بیشترین غلظت این عناصر از مصرف سه تن گوگرد در هکتار بدست آمد که به طور معنی داری بیشتر از تیمار شاهد بود. افزایش سطوح گوگرد باعث کاهش pH خاک شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بابایی، پیام، گلچین، احمد، بشارتی، حسین، و افضلی، مهران. (1391). تاثیر کود میکروبی گوگردی بر جذب عناصر غذایی و عملکرد سویا در مزرعه. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 26(2 الف)، 145-151. SID. https://sid.ir/paper/159131/fa

    Vancouver: کپی

    بابایی پیام، گلچین احمد، بشارتی حسین، افضلی مهران. تاثیر کود میکروبی گوگردی بر جذب عناصر غذایی و عملکرد سویا در مزرعه. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1391؛26(2 الف):145-151. Available from: https://sid.ir/paper/159131/fa

    IEEE: کپی

    پیام بابایی، احمد گلچین، حسین بشارتی، و مهران افضلی، “تاثیر کود میکروبی گوگردی بر جذب عناصر غذایی و عملکرد سویا در مزرعه،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 26، no. 2 الف، pp. 145–151، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159131/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button