Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,133
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کاربرد بیوچارهای مختلف بر برخی ویژگی های خاک و قابلیت جذب بعضی از عناصر غذایی در یک خاک آهکی

صفحات

 صفحه شروع 351 | صفحه پایان 358

چکیده

 گرماکافت بقایای گیاهی و تبدیل آن به بیوچار و افزودن به خاک علاوه بر ترسیب کربن و کاهش آلودگی هوا می تواند سبب اصلاح برخی ویژگی های خاک های آهکی شود. هدف از این پژوهش, ارزیابی تاثیر بیوچار حاصل از گرماکافت پنج نوع بقایای گیاهی بر برخی ویژگی های خاک آهکی می باشد. بیوچارهای مورد استفاده از گرماکافت بقایای گندم, بقایای ذرت, چوب ذرت, بقایای پنبه و بقایای کنجد در دمای 500 درجه سلسیوس به مدت سه ساعت و در شرایط اکسیژن محدود به دست آمد. سپس تاثیر افزودن مقدار 2 درصد بیوچار به یک خاک آهکی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار بررسی شد. نمونه ها به مدت 90 روز در دمای 2±22 درجه سلسیوس و 50 درصد رطوبت اشباع نگهداری شده و سپس ویژگی های خاک شامل پ هاش, قابلیت هدایت الکتریکی, ظرفیت تبادل کاتیونی و مقدار کربن آلی, شکل های پتاسیم, مقدار نیتروژن کل, فسفر, آهن, منگنز, روی و مس قابل استفاده خاک در آنها اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که بیوچار حاصل از بقایای پنبه و کنجد سبب افزایش معنی دار پ هاش خاک گردید. همه بیوچارها مقدار کربن آلی و قابلیت هدایت الکتریکی خاک را به طور معنی داری افزایش دادند. مقادیر پتاسیم محلول, تبادلی و غیرتبادلی تحت تاثیر افزودن بیوچار و نوع آن قرار گرفت. بیوچارها سبب افزایش 4.4 تا 7 برابری پتاسیم محلول شدند. مقدار افزایش پتاسیم تبادلی از 144 میلی گرم بر کیلوگرم با کاربرد بیوچار پنبه تا 209 میلی گرم بر کیلوگرم با کاربرد بیوچار کنجد متغیر بود. پتاسیم غیرتبادلی نیز با افزودن بیوچار از 290 تا 532 میلی گرم بر کیلوگرم افزایش یافت. قابلیت استفاده نیتروژن, فسفر, روی و مس تحت تاثیر کاربرد بیوچار قرار نگرفت, اما بیوچار بقایای پنبه و کنجد مقدار آهن قابل استفاده را افزایش دادند. همچنین منگنز نیز با کاربرد هر پنج نوع بیوچار افزایش معنی دار نشان داد. با توجه به افزایش قابل ملاحظه مقادیر شکل های مختلف پتاسیم و با توجه به کمبود پتاسیم در بعضی از خاک های آهکی استان فارس, می توان استفاده از بیوچار به عنوان منبع حاوی پتاسیم را در مدیریت حاصلخیزی این عنصر مد نظر قرار داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجفی قیزی، مهدی. (1394). تاثیر کاربرد بیوچارهای مختلف بر برخی ویژگی های خاک و قابلیت جذب بعضی از عناصر غذایی در یک خاک آهکی. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 29(3 الف)، 351-358. SID. https://sid.ir/paper/159156/fa

    Vancouver: کپی

    نجفی قیزی مهدی. تاثیر کاربرد بیوچارهای مختلف بر برخی ویژگی های خاک و قابلیت جذب بعضی از عناصر غذایی در یک خاک آهکی. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1394؛29(3 الف):351-358. Available from: https://sid.ir/paper/159156/fa

    IEEE: کپی

    مهدی نجفی قیزی، “تاثیر کاربرد بیوچارهای مختلف بر برخی ویژگی های خاک و قابلیت جذب بعضی از عناصر غذایی در یک خاک آهکی،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 29، no. 3 الف، pp. 351–358، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159156/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا