مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,057
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

833
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

روند تغییرات غلظت کلسیم در پوست میوه و تأثیر محلول پاشی نیترات کلسیم بر عملکرد و کیفیت پرتقال تامسون ناول

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 71

چکیده

 هدف از این پژوهش تعیین غلظت کلسیم در پوست میوه مرکبات و اندام های مختلف رشد, روند تغییرات کلسیم در پوست میوه در طول فصل رشد و نقش مصرف آن در مراحل کلیدی فنولوژی رشد میوه پرتقال تامسون ناول در افزایش نسبی عملکرد و کیفیت میوه بود. غلظت کلسیم در پوست میوه های داخل و خارج تاج, و نیز در برگ ها, سرشاخه ها و ریشه های درختان تعیین شد. همچنین تأثیر محلول پاشی نیترات کلسیم پس از تشکیل میوه, قبل از ریزش فیزیولوژیک و در اواخر فاز دوم رشد میوه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میانگین قطر میوه های داخل تاج بیشتر از میانگین قطر میوه های خارج تاج است اما غلظت کلسیم در پوست میوه های درون تاج (با میانگین 43/0 درصد) کمتر از کلسیم پوست میوه های بیرون تاج (با میانگین 52/0درصد) بود. روند تغییرات غلظت کلسیم پوست میوه های داخل تاج در طول دوره رشد از نوسان بیشتری برخوردار بود. بیشترین عملکرد, قطر میوه, وزن میوه و غلظت کلسیم در پوست میوه از محلول پاشی کلسیم پس از تشکیل میوه و قبل از ریزش فیزیولوژیک میوه حاصل شد. با توجه به نتایج مزبور, مناسب ترین زمان محلول پاشی کلسیم برای افزایش غلظت کلسیم در میوه پرتقال تامسون ناول, از پس از تشکیل میوه تا شروع ریزش فیزیولوژیک ( فاز اول رشد میوه) است. بنابراین محلول پاشی نیترات کلسیم پس از تشکیل میوه و قبل از ریزش فیزیولوژیک تابستانه قویا توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسدی کنگرشاهی، علی، و اخلاقی امیری، نگین. (1397). روند تغییرات غلظت کلسیم در پوست میوه و تأثیر محلول پاشی نیترات کلسیم بر عملکرد و کیفیت پرتقال تامسون ناول. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 32(1 الف )، 57-71. SID. https://sid.ir/paper/159196/fa

    Vancouver: کپی

    اسدی کنگرشاهی علی، اخلاقی امیری نگین. روند تغییرات غلظت کلسیم در پوست میوه و تأثیر محلول پاشی نیترات کلسیم بر عملکرد و کیفیت پرتقال تامسون ناول. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1397؛32(1 الف ):57-71. Available from: https://sid.ir/paper/159196/fa

    IEEE: کپی

    علی اسدی کنگرشاهی، و نگین اخلاقی امیری، “روند تغییرات غلظت کلسیم در پوست میوه و تأثیر محلول پاشی نیترات کلسیم بر عملکرد و کیفیت پرتقال تامسون ناول،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 32، no. 1 الف ، pp. 57–71، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159196/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button