مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,482
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تجمع نیترات و عوامل مؤثر بر آن در برخی از سبزیجات برگی در منطقه زنجان

صفحات

 صفحه شروع 189 | صفحه پایان 201

چکیده

 کودهای نیتروژنی, نقش مهمی در عملکرد و کیفیت محصول بازی می کنند. نیترات اضافی, ممکن است از طریق آبشویی و فرسایش خاک, باعث آلودگی آب سطحی و زیر زمینی شود. جذب و توزیع نیترات در گیاهان با توجه به نگرانی های زیست محیطی و کیفیت محصولات کشاورزی, ازاهمیت زیادی برخوردار است. این مطالعه, بر روی انواع سبزیجات مانند تره, جعفری, نعناع, شوید, گشنیز و برگ چغندر, در7 منطقه-ی مطالعاتی در استان زنجان با نمونه برداری به صورت تصادفی در فصل برداشت انجام گردید. غلظت نیتروژن, نیترات, فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در سبزیجات و برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آب و خاک تعیین شد. نتایج نشان داد که علی رغم مدیریت زراعی و شرایط اقلیمی یکسان, بیشترین تجمع نیترات, در نمونه های آب آبیاری, خاک و گیاهان مزارع سبزی کاری مجاور به مسیر خروجی فاضلاب شهری که در سال-های قبل, تحت کشت گیاهان لگومینوز (لوبیا و یونجه) بوده و نیاز چندانی به مصرف کودهای نیتروژنی نداشتند, مشاهده شد. در کلیه مزارع تحت مطالعه, غلظت نیترات در سبزیجات تره و جعفری, در محدوده مجاز بود ولی در 3/14 درصد از مزارع سبزی کاری تحت کشت گیاهان نعناع و برگ چغندر و 6/28 درصد مزارع شوید و گشنیز, آلودگی نیترات بالاتر از حد مجاز مشاهده گردید. غلظت نیترات در انواع سبزیجات, با غلظت نیتروژن گیاهی, نیترات آب و خاک, همبستگی مثبت و با فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز همبستگی منفی نشان داد و اختلاف آماری معنی داری بین مقدار فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در سبزیجات مختلف به دست آمد. از بین ویژگی های مطالعه شده, مقدار نیترات خاک نقش مهمی در تجمع نیترات در سبزیجات داشته است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تابنده، لیلا، و صفرزاده شیرازی، صدیقه. (1397). بررسی تجمع نیترات و عوامل مؤثر بر آن در برخی از سبزیجات برگی در منطقه زنجان. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 32(2 الف )، 189-201. SID. https://sid.ir/paper/159204/fa

    Vancouver: کپی

    تابنده لیلا، صفرزاده شیرازی صدیقه. بررسی تجمع نیترات و عوامل مؤثر بر آن در برخی از سبزیجات برگی در منطقه زنجان. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1397؛32(2 الف ):189-201. Available from: https://sid.ir/paper/159204/fa

    IEEE: کپی

    لیلا تابنده، و صدیقه صفرزاده شیرازی، “بررسی تجمع نیترات و عوامل مؤثر بر آن در برخی از سبزیجات برگی در منطقه زنجان،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 32، no. 2 الف ، pp. 189–201، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159204/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button