مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,404
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

661
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

علل گازدار شدن چاه های آب کشاورزی در دشت های شمالی استان همدان و خوردگی تجهیزات آن ها

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 62

چکیده

 در مناطق لالجین, چهاردولی و قهاوند - فامنین واقع در بخش شمالی استان همدان, تعدادی از چاه های آب کشاورزی گازدار بوده و تجهیزات داخل آن ها در طی مدت کوتاهی خورده و پوسیده می شود و سالیانه خسارات زیادی به کشاورزان وارد می شود. لذا شناسایی عوامل موثر درخوردگی و منشاء آن ها, جهت چاره اندیشی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین منظور با عملیات صحرایی و به کمک دستگاه G.P.S, دماسنج و پرسش از کشاورزان میزان دما, عمق, مدت لازم برای خوردگی تجهیزات و مشخصات جغرافیایی 36 حلقه چاه  گازدار برداشت شد. به علاوه 16 نمونه از آب چاه ها اخذ و در آزمایشگاه آنالیز شد. سپس به کمک نموگراف های استاندارد مقدار دی اکسیدکربن نمونه ها محاسبه و برآورد شد. همچنین توسط نرم افزار آماری SPSS داده های دما, عمق, دی اکسیدکربن و مدت خوردگی مورد ارزیابی قرار گرفت. مقادیر دی اکسید کربن بالاتر از 100 میلی گرم در لیتر در نمونه ها و اختلاف معنی دار بین دمای آب چاه ها نشان می دهد که وجود گاز در آب  چاه ها ناشی از ورود محلول های هیدروترمالی گازدار با منشا درونی به داخل آب های زیرزمینی منطقه است. نتایج آزمون های آماری نشان می دهد که مقدار بالای دی اکسیدکربن و یون های سولفات و کلراید, دمای بالا و شوری زیاد از جمله عوامل موثر در خوردگی تجهیزات چاه های آب منطقه است. بنابراین توصیه می شود که در این چاه ها از لوله ها و تجهیزات یو پی وی سی به جای تجهیزات فلزی استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امیری، منوچهر، اسدیان، قاسم، و مروت امیری، علی. (1388). علل گازدار شدن چاه های آب کشاورزی در دشت های شمالی استان همدان و خوردگی تجهیزات آن ها. مجله پژوهش آب ایران، 3(4)، 51-62. SID. https://sid.ir/paper/159792/fa

    Vancouver: کپی

    امیری منوچهر، اسدیان قاسم، مروت امیری علی. علل گازدار شدن چاه های آب کشاورزی در دشت های شمالی استان همدان و خوردگی تجهیزات آن ها. مجله پژوهش آب ایران[Internet]. 1388؛3(4):51-62. Available from: https://sid.ir/paper/159792/fa

    IEEE: کپی

    منوچهر امیری، قاسم اسدیان، و علی مروت امیری، “علل گازدار شدن چاه های آب کشاورزی در دشت های شمالی استان همدان و خوردگی تجهیزات آن ها،” مجله پژوهش آب ایران، vol. 3، no. 4، pp. 51–62، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159792/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button