مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,241
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

657
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

7

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری محلول خاک بر جوانه زنی و رشد گیاهچه سورگوم علوفه ای

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 254

کلیدواژه

محلول NaCl+CaCl2Q4

چکیده

 جوانه زنی و رشد گیاهچه از مراحل مهم فنولوژیک گیاه بوده که بویژه در شرایط شور, بقای گیاه وابسته به آنهاست. به منظور بررسی نقش شوری بر جوانه زنی و رشد گیاهچه سور گروم علوفه ای (Sorghum bicolor L.Moench) در خاک شور طبیعی, و همچنین مقایسه آن با جوانه زنی در آب شور طبیعی و محلول NaCl+CaCl2, پژوهشی به صورت سه آزمایش و در قالب طرح کاملا تصادفی با 13 تیمار شوری در سه تکرار انجام شد. جوانه زنی در آزمایش اول و دوم در ظرف پتری و در انکوباتور در دمای 20 درجه سانتیگراد انجام و تیمارهای آن شامل یک آب غیر شور با شوری 0.3 دسی زیمنس بر متر (ds.m) و 12 آب شور با شورهای 2 تا 24 دسی زیمنس بر متر از دو منبع آب شور طبیعی و محلول NaCl+CaCl2 بود. جوانه زنی در آزمایش سوم, در گلخانه و در گلدانهای محتوی خاک شور طبیعی که با آب شور طبیعی دارای شوری های ذکر شده در بالا به تعادل رسیده بود, انجام گرفت. تعداد بذرهای جوانه زده با فاصله زمانی مشخص شمارش شده و این شمارش تا صد در صد جوانه زنی و یا تا هنگامی که تعداد بذرهای جوانه زده در دو شمارش متوالی یکسان بود, ادامه یافت. درصد بذرهای جوانه زده و سرعت جوانه زنی محاسبه و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. میانگینها نیز از طریق آزمون چند دامنه ای دانکن مقایسه شدند. نتایج نشان داد که تعداد بذرهای جوانه زده و سرعت جوانه زنی با افزایش شوری روندی کاهشی دارد, لیکن این کاهش, در آب شور طبیعی بیشتر از محلول NaCl+CaCl2 بوده است. مقایسه جوانه زنی بذرها در خاک و در انکوباتور نشان داد که در تمام شوری های اعمال شده, بذرها در انکوباتور جوانه زده اند, لیکن جوانه زنی بذرها در خاک, تا شوری 4 دسی زیمنس بر متر (ds.m) با موفقیت انجام و تا شوری 14 دسی زیمنس بر متر کاهش داشته است. همچنین با گذشت زمان رشد گیاهچه کاهش و در پاره ای موارد از بین رفته است. در شوری های بیشتر از 14 دسی زیمنس بر متر, بذرها نتوانسته اند در خاک جوانه زده و رشد کنند. بنابراین, گرچه جوانه زنی در انکوباتور در تمام شوری ها انجام شده است, لیکن از آنجا که جوانه زنی موفق هنگامی تحقق می یابد که منجر به ایجاد یک گیاهچه قوی شود, به نظر می رسد سورگوم تنها تا شوری 4 دسی زیمنس بر متر در مرحله جوانه زنی متحمل بوده و می تواند به رشد خود ادامه دهد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سعادت، سعید، همایی، مهدی، و لیاقت، عبدالمجید. (1384). اثر شوری محلول خاک بر جوانه‌ زنی و رشد گیاهچه سورگوم علوفه ای. علوم خاک و آب، 19(2)، 243-254. SID. https://sid.ir/paper/15985/fa

Vancouver: کپی

سعادت سعید، همایی مهدی، لیاقت عبدالمجید. اثر شوری محلول خاک بر جوانه‌ زنی و رشد گیاهچه سورگوم علوفه ای. علوم خاک و آب[Internet]. 1384؛19(2):243-254. Available from: https://sid.ir/paper/15985/fa

IEEE: کپی

سعید سعادت، مهدی همایی، و عبدالمجید لیاقت، “اثر شوری محلول خاک بر جوانه‌ زنی و رشد گیاهچه سورگوم علوفه ای،” علوم خاک و آب، vol. 19، no. 2، pp. 243–254، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15985/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button