مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,838
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

609
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش حفاظتی پلی آمین ها در برابر شوک گرمایی در رشد دانه رست های سویا

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 39

چکیده

 سویا گیاهی گرما دوست است, اما دماهای بالاتر از 40 درجه از تندش بذر آن جلوگیری می نماید. در این پژوهش, اثر حفاظتی پلی آمین های خارجی (پوترسین, اسپرمیدین و اسپرمین) در برابر شوک گرمایی در دانه رست های سویا رقم سحر بررسی شد. در کنار آزمایش اصلی, تاثیر اسید آمینه لیزین در برابر شوک گرمایی در شرایط کاملا مشابه با پلی آمین ها بررسی شد تا مشخص گردد که تغییرات فاکتور های رشد در برابر پلی آمین ها یک اثر اختصاصی است یا تنها, اثر یک منبع نیتروژن آلی است که توسط اسید آمینه لیزین نیز قابل تقلید است. نتایج نشان داد که شوک گرمایی موجب کاهش رشد گردیده, پیش تیمار پوترسین و اسپرمیدین موجب افزایش تحمل گرمایی و بازیابی رشد می شود. پیش تیمار همزمان بازدارنده دی فلورو متیل ارنیتین و پوترسین موجب کاهش اثر مهاری بازدارنده و بازیابی رشد گردید. پیش تیمار لیزین در حالت شوک گرمایی اختلاف معنی داری را با گروه شاهد در این حالت نشان نداد. بنابراین, اسید آمینه لیزین به عنوان یک منبع نیتروژن نتوانسته نقش حفاظتی در برابر شوک گرمایی ایفا نموده, موجب بازیابی رشد گردد, در حالی که پلی آمین های پوترسین و اسپرمیدین موجب بازیابی رشد دانه رست ها پس از شوک گرمایی شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقیم، سمانه، عموآقایی، ریحانه، و شارقی، بهزاد. (1389). نقش حفاظتی پلی آمین ها در برابر شوک گرمایی در رشد دانه رست های سویا. زیست شناسی گیاهی، 2(2 (پیاپی 4))، 31-39. SID. https://sid.ir/paper/159988/fa

    Vancouver: کپی

    مقیم سمانه، عموآقایی ریحانه، شارقی بهزاد. نقش حفاظتی پلی آمین ها در برابر شوک گرمایی در رشد دانه رست های سویا. زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1389؛2(2 (پیاپی 4)):31-39. Available from: https://sid.ir/paper/159988/fa

    IEEE: کپی

    سمانه مقیم، ریحانه عموآقایی، و بهزاد شارقی، “نقش حفاظتی پلی آمین ها در برابر شوک گرمایی در رشد دانه رست های سویا،” زیست شناسی گیاهی، vol. 2، no. 2 (پیاپی 4)، pp. 31–39، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159988/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button