Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,769
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

755
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تکوین گل آذین، گل و گرده در گل جعفری Asteraceae; Tajetes patula: ویژگی های ساختاری گل در ارتباط با گرده افشانی

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 67

کلیدواژه

لایه تغذیه ای (تاپی)Q2

چکیده

 نمو گل سیستمی مناسب برای فهم تمایز سلولی و مکانیسم های ژنتیکی لازم برای اندام زایی است. گل جعفری (Tajetes patula) گونه ای زینتی و علفی است که به تیره Asteraceae تعلق دارد. در این مطالعه ساختار و نمو گل آذین, گل و گرده و ویژگی های آنها در ارتباط با گرده افشانی بررسی شد. گل آذین, کپه یا سرمانند است که طی نمو ابتدا براکته های پای گل آذین نمو یافته, سپس پریموردیوم ‪های گلچه ها به روش به سوی مرکز بنیان گذاری می شوند. در محل هر پریموردیوم گلچه, فرورفتگی ای ایجاد شده که در پیرامون آن ابتدا جام گل بنیان گذاری و سپس بخش های زایشی به روش به سوی مرکز ایجاد می شوند. نظم تشکیل گلچه ها, به صورت یک ردیف گلچه های شعاعی (زبانه ای) با گل های ماده و عقیم و تعداد زیادی (60-70) گلچه دیسکی (لوله ای) با گل های نرماده و زایاست. هر دو گلچه دارای کاسبرگ های براکته مانند, تخمدان زیرین, خامه منفرد و کلاله دو شاخه است. سطح کلاله دارای سلول های پاپیل مانند است. پرچم ها متصل بساک و لایه مغذی (تاپی) ابتدا ترشحی و سرانجام آمیبی می شود. لایه مکانیکی فیبری و شکافتگی بساک برون گشا و طولی است. تقسیم سلول های مادر گرده از نوع هم زمان و دانه های گرده حاصل ضمن تمایز به رنگ زرد, کروی - نیمه کشیده, سه شکاف - منفذی, خاردار با سوراخ های ریز در قاعده خارها هستند. میوه حاصل فندقه سیاه رنگ و کشیده است. ویژگی هایی مانند گل آذین کپه, رنگ گل آذین, بشره ترشحی کرک مانند در بخش درونی گلبرگ های هر دو نوع گلچه, رنگ دانه گرده و تزیینات آن, رشد و دو شاخه ای شدن کلاله و پاپیل های سطح آن, سبب جذب حشرات (گرده افشان) به سمت این گل آذین و تسهیل گرده افشانی توسط آنها می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رضانژاد، فرخنده، و مجد، احمد. (1391). تکوین گل ‌آذین, گل و گرده در گل جعفری Asteraceae; Tajetes patula: ویژگی ‌های ساختاری گل در ارتباط با گرده ‌افشانی. زیست شناسی گیاهی، 4(12)، 51-67. SID. https://sid.ir/paper/160009/fa

    Vancouver: کپی

    رضانژاد فرخنده، مجد احمد. تکوین گل ‌آذین, گل و گرده در گل جعفری Asteraceae; Tajetes patula: ویژگی ‌های ساختاری گل در ارتباط با گرده ‌افشانی. زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1391؛4(12):51-67. Available from: https://sid.ir/paper/160009/fa

    IEEE: کپی

    فرخنده رضانژاد، و احمد مجد، “تکوین گل ‌آذین, گل و گرده در گل جعفری Asteraceae; Tajetes patula: ویژگی ‌های ساختاری گل در ارتباط با گرده ‌افشانی،” زیست شناسی گیاهی، vol. 4، no. 12، pp. 51–67، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/160009/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا