Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,012
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

828
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر سالیسیلیک اسید بر مقاومت و القای تنش اکسیداتیو در گیاه ریحان سبز (.Ocimum basilicum L) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 35

کلیدواژه

ریحان سبز (.Ocimum basilicum L)Q2

چکیده

 تحقیقات نشان داده است که سالیسیلیک اسید سبب ایجاد مقاومت در گیاهان نسبت به تنش های محیطی (گرما, سرما, خشکی و شوری) می شود. در این تحقیق, اثر سالیسیلیک اسید بر پراکسیداسیون لیپیدها, قندها و عناصر سدیم و پتاسیم در برگ و در ریشه گیاه ریحان سبز تحت تنش شوری بررسی شد. گیاهان مورد آزمایش پس از کاشت در گلدان و رسیدن به مرحله 4 برگی, با سالیسیلیک اسید در 3 سطح (0, 0.1 و 0.01 میلی مولار) به مدت 5 روز و شوری در 3 سطح (0, 100 و 200 میلی مولار سدیم کلرید) به مدت 5 روز تیمار شدند. مقدار پراکسیداسیون لیپیدهای غشا در برگ و ریشه در تیمار با سالیسیلیک اسید و شوری با غلظت 100 میلی مولار کاهش معنی داری داشت. در تیمار با شوری 200 میلی مولار مقدار مالون دی آلدئید ریشه افزایش معنی داری داشت و با افزایش تنش شوری مقدار قند نیز در برگ افزایش معنی داری نشان داد. در تیمار همزمان شوری و سالیسیلیک اسید, در شوری 100 میلی مولار, میزان قند کاهش معنی دار و در شوری 200 میلی مولار افزایش معنی داری داشت. مقدار سدیم برگ در شوری افزایش و در تیمار سالیسیلیک اسید نسبت به گیاه شاهد کاهش یافت. میزان سدیم در تیمار همزمان سالیسیلیک اسید و تنش شوری با غلظت های 100 و 200 میلی مولار, کاهش معنی داری نشان داد. میزان پتاسیم برگ در تنش شوری کاهش معنی داری یافت. تیمار همزمان سالیسیلیک اسید و شوری باعث کاهش معنی دار پتاسیم برگ شده, مقدار پتاسیم ریشه نیز کاهش یافت که نشان دهنده بهبود اثر شوری در حضور سالیسیلیک اسید است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دلاوری پاریزی، مریم، باقی زاده، امین، انتشاری، شکوفه، و منوچهری کلانتری، خسرو. (1391). مطالعه تاثیر سالیسیلیک اسید بر مقاومت و القای تنش اکسیداتیو در گیاه ریحان سبز (.Ocimum basilicum L) تحت تنش شوری. زیست شناسی گیاهی، 4(12)، 25-35. SID. https://sid.ir/paper/160014/fa

    Vancouver: کپی

    دلاوری پاریزی مریم، باقی زاده امین، انتشاری شکوفه، منوچهری کلانتری خسرو. مطالعه تاثیر سالیسیلیک اسید بر مقاومت و القای تنش اکسیداتیو در گیاه ریحان سبز (.Ocimum basilicum L) تحت تنش شوری. زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1391؛4(12):25-35. Available from: https://sid.ir/paper/160014/fa

    IEEE: کپی

    مریم دلاوری پاریزی، امین باقی زاده، شکوفه انتشاری، و خسرو منوچهری کلانتری، “مطالعه تاثیر سالیسیلیک اسید بر مقاومت و القای تنش اکسیداتیو در گیاه ریحان سبز (.Ocimum basilicum L) تحت تنش شوری،” زیست شناسی گیاهی، vol. 4، no. 12، pp. 25–35، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/160014/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا