مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,410
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

659
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سالیسیلیک اسید بر رنگیزه های فتوسنتزی، محتوای قند و آنزیم های آنتی اکسیدانی در گیاه کلزا تحت تنش سرب

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 51

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر غلظت های مختلف نیترات سرب (0.25, 0.5, 0.75, 1, 1.5 و 2 میلی مولار) و سالیسیلیک اسید با غلظت های مختلف 5 و 10 میکرومولار بر میزان رنگیزه های کلروفیل a, b و a+b, تغییر قندهای محلول و نامحلول و آنزیم های آنتی اکسیدانی در ریشه و اندام هوایی بر روی گیاهان 20 روزه کلزا رقم اکاپی (Okapi), پژوهش حاضر در محیط کشت هیدروپونیک با سه تکرار انجام گرفت. آنالیزهای آماری به وسیله نرم افزار SPSS و مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت سرب در محیط هوگلند, گیاهان نتوانستند دو غلظت بالای سرب (1.5 و 2 میلی مولار) را تحمل کنند و از بین رفتند, به علاوه تنش سرب میزان کلروفیل a, b و a+b, همچنین میزان قندهای محلول و نامحلول را در ریشه و اندام هوایی به طور معنی داری کاهش داد, در حالی که فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز را به طور معنی داری افزایش داد.(P<0.01)  کاهش در میزان کلروفیل a در همه تیمارها نسبت به کلروفیل b بیشتر بود. به کارگیری سالیسیلیک اسید در محیط حاوی سرب, میزان کلروفیل a را به طور معنی داری افزایش داد (P<0.05), ولی تاثیر معنی داری بر میزان کلروفیل b و a+b نداشت. در حالی که فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز با استفاده از سالیسیلیک اسید در محیط حاوی سرب کاهش یافت, ولی این تاثیر بر میانگین فعالیت آنزیم کاتالاز ریشه معنی دار نبود.(P<0.05)  افزایش قندهای محلول و نامحلول و کاهش فعالیت آنزیم های اکسیدازی توسط سالیسیلیک اسید با وجود سرب در محیط, نشان دهنده نقش این ترکیب در افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش سرب است. بنابراین, سالیسیلیک اسید در کاهش آسیب های اکسایشی نقش موثری نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رنجبر، منیره، لاری یزدی، حسین، و برومندجزی، شیدا. (1390). تاثیر سالیسیلیک اسید بر رنگیزه های فتوسنتزی, محتوای قند و آنزیم های آنتی اکسیدانی در گیاه کلزا تحت تنش سرب. زیست شناسی گیاهی، 3(9)، 39-51. SID. https://sid.ir/paper/160032/fa

    Vancouver: کپی

    رنجبر منیره، لاری یزدی حسین، برومندجزی شیدا. تاثیر سالیسیلیک اسید بر رنگیزه های فتوسنتزی, محتوای قند و آنزیم های آنتی اکسیدانی در گیاه کلزا تحت تنش سرب. زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1390؛3(9):39-51. Available from: https://sid.ir/paper/160032/fa

    IEEE: کپی

    منیره رنجبر، حسین لاری یزدی، و شیدا برومندجزی، “تاثیر سالیسیلیک اسید بر رنگیزه های فتوسنتزی, محتوای قند و آنزیم های آنتی اکسیدانی در گیاه کلزا تحت تنش سرب،” زیست شناسی گیاهی، vol. 3، no. 9، pp. 39–51، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/160032/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button