Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

817
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ساز و کار زوال در بذر نخود، ارتباط هیدرولیز قندها و پراکسیداسیون لیپید با واکنش های آمادوری و مایلارد

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 20

چکیده

 این آزمایش برای مطالعه ساز و کار های زوال در بذر نخود ایرانی (.Cicer arietinum L) در شرایط انبارداری طبیعی و زوال مصنوعی در آزمایشگاه تحقیقات بذر دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال 1394 انجام شد. آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل انبارداری طبیعی دو و چهار سال و زوال مصنوعی یک تا پنج روز با آزمون تسریع پیری با تیمار شاهد بودند. نتایج نشان داد با افزایش دوره زوال مصنوعی و انبارداری طبیعی, درصد جوانه زنی کاهش یافت. با افزایش مدت زوال قندهای محلول, قندهای غیراحیایی و پروتئین محلول کاهش یافت, ولی میزان پراکسیداسیون لیپید, قندهای احیایی, نشاسته و کربونیلاسیون پروتئین و واکنش های آمادوری و مایلارد افزایش یافتند. در شرایط انبارداری طبیعی, میزان پراکسیداسیون لیپید بیشتر از هیدرولیز قندها ولی در شرایط زوال مصنوعی هیدرولیز قندها بیشتر از پراکسیداسیون لیپید بود. این نتایج نشان می دهد که دلیل اصلی وقوع واکنش های آمادوری و مایلارد در بذر های نخود و در شرایط انبارداری طبیعی, پراکسیداسیون لیپید و در شرایط زوال مصنوعی, هیدرولیز قندها است. همچنین نتایج نشان داد در شرایط انبارداری طبیعی نسبت به زوال مصنوعی, میزان واکنش آمادوری, بیشتر ولی واکنش مایلارد به میزان کمتری انجام شد, در حالی که, در شرایط زوال مصنوعی, میزان واکنش مایلارد بیشتر و واکنش آمادوری کمتری انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که در شرایط زوال مصنوعی شدید, وقوع شدید واکنش مایلارد پس از واکنش آمادوری, خسارت بیشتری را به بذر اعمال کرد و در نهایت, قابلیت حیات بذر را کاهش و افت بیشتر درصد جوانه زنی را در شرایط زوال مصنوعی نسبت به انبارداری طبیعی سبب شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شعبان، مهدی، قادری فر، فرشید، صادقی پور، حمیدرضا، و یامچی، احمد. (1396). ساز و کار زوال در بذر نخود, ارتباط هیدرولیز قندها و پراکسیداسیون لیپید با واکنش های آمادوری و مایلارد. زیست شناسی گیاهی، 9(31 )، 1-20. SID. https://sid.ir/paper/160062/fa

    Vancouver: کپی

    شعبان مهدی، قادری فر فرشید، صادقی پور حمیدرضا، یامچی احمد. ساز و کار زوال در بذر نخود, ارتباط هیدرولیز قندها و پراکسیداسیون لیپید با واکنش های آمادوری و مایلارد. زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1396؛9(31 ):1-20. Available from: https://sid.ir/paper/160062/fa

    IEEE: کپی

    مهدی شعبان، فرشید قادری فر، حمیدرضا صادقی پور، و احمد یامچی، “ساز و کار زوال در بذر نخود, ارتباط هیدرولیز قندها و پراکسیداسیون لیپید با واکنش های آمادوری و مایلارد،” زیست شناسی گیاهی، vol. 9، no. 31 ، pp. 1–20، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/160062/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا