مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

726
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

595
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

القای تحمل به تنش ناشی از عصاره اسطوخودوس (Lavandula angustifolia) در جلبک سبز تک سلولی Dunaliella salina از طریق تعدیلات متابولیکی و تولید بتاکاروتن

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 80

چکیده

 آثار مفید یا زیانبار یک گیاه بر سایر گیاهان از طریق آزاد کردن ترکیبات شیمیایی موسوم به آللوکمیکال ها به محیط, آللوپاتی نامیده می شود. در پژوهش حاضر, اثر آللوپاتیک عصاره های آبی برگ گیاه اسطوخودوس (Lavandula angustifolia L.) بر الگوی رشد و قابلیت تولید بتاکاروتن در جلبک سبز تک سلولی Dunaliella salina مطالعه شده است. بررسی عصاره ها نشان داد که میزان ترکیبات فنلی و همچنین قدرت آنتی اکسیدانی این عصاره ها نسبتا پایین است. تیمار کشت های جلبکی با غلظت های 1, 2, 3 و 4 درصد عصاره نشان داد که روند تقسیم سلولی در مقایسه با شاهد متوقف می شود. با وجود این, غلظت کلروفیل و بتاکاروتن در این کشت های جلبکی به شدت افزایش می یابد و بالاترین مقادیر آنها در کشت های تیمار شده با غلظت 3 درصد عصاره مشاهده می شود. درصد تغییرات وزن تر سلول ها, میزان قندهای محلول و غلظت پروتئین ها بین زمان صفر و 48 ساعت پس از تیمار با عصاره متناسب با بالا رفتن غلظت عصاره افزایش می یابد. این نتایج نشان می دهد که سلول های D. salina می توانند تنش ایجاد شده توسط عصاره ها را از طریق تعدیلات متابولیک تحمل کنند. بنابراین, به نظر می رسد که سازوکارهای تحمل جلبک به آللوکمیکال ها با تعدیلات فیزیولوژیک و متابولیک همراه است و از طریق هدایت جریان کربن در جهت تولید بتاکاروتن, قندهای محلول و کلروفیل, سبب القای تحمل جلبک به شرایط تنش آللوپاتی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مزنگ قاسمی، سحر، عینعلی، علیرضا، ولیزاده، جعفر، و نوروزی فر، میثم. (1395). القای تحمل به تنش ناشی از عصاره اسطوخودوس (Lavandula angustifolia) در جلبک سبز تک سلولی Dunaliella salina از طریق تعدیلات متابولیکی و تولید بتاکاروتن. زیست شناسی گیاهی، 8(27)، 63-80. SID. https://sid.ir/paper/160137/fa

    Vancouver: کپی

    مزنگ قاسمی سحر، عینعلی علیرضا، ولیزاده جعفر، نوروزی فر میثم. القای تحمل به تنش ناشی از عصاره اسطوخودوس (Lavandula angustifolia) در جلبک سبز تک سلولی Dunaliella salina از طریق تعدیلات متابولیکی و تولید بتاکاروتن. زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1395؛8(27):63-80. Available from: https://sid.ir/paper/160137/fa

    IEEE: کپی

    سحر مزنگ قاسمی، علیرضا عینعلی، جعفر ولیزاده، و میثم نوروزی فر، “القای تحمل به تنش ناشی از عصاره اسطوخودوس (Lavandula angustifolia) در جلبک سبز تک سلولی Dunaliella salina از طریق تعدیلات متابولیکی و تولید بتاکاروتن،” زیست شناسی گیاهی، vol. 8، no. 27، pp. 63–80، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/160137/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button