مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,087
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

676
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های ریخت شناسی و تشریحی گل ماده و نمو میوه در پسته خوراکی (Pistacia vera) رقم احمدآقایی

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 87

کلیدواژه

شکوفایی کامل گل (Days after full bloomQ2
DAF)Q2

چکیده

 پسته خوراکی (Pistacia vera L.), با سطح زیر کشت وسیع در ایران, اهمیت اقتصادی و تغذیه ای دارد. در پژوهش حاضر, ویژگی های ریخت شناسی و تشریحی گل ماده, اندوسپرم و لپه ها با روش سلول - بافت شناسی معمول با میکروسکوپ نوری بررسی شد. به علاوه, نمو میوه در فرایند بلوغ نیز بررسی شد. نتایج نشان داد هر یک از گل های ماده در گل آذین خوشه مرکب, دارای کلاله سه بخشی, خامه کوتاه, تک پایه و مادگی نسبتا درشت است. براکته ای بزرگ و زود افت در پای هر گل آذین 5-3 گلی و براکته ای کوچک و نسبتا پایا در قاعده هر گل وجود دارد. گل پوش 3 ساختار کاسبرگ مانند دارد. مادگی, تک برچه و تک خانه است و یک تخمک واژگون دارد. اندوسپرم, ابتدا هسته ای و سپس سلولی می شود و در مدت نمو دانه, با لپه ها جایگزین می شود. بررسی نمو میوه نشان داد که ابتدا رشد دیواره تخمدان آغاز می شود و فرابر به شکل برون میان بر و درون بر سازمان می یابد و تا 95 روز پس از شکوفایی کامل گل (Days after full bloom, DAF) که معادل با اواسط خرداد است, درون بر, سخت و چوبی می شود؛ سپس, تا 145 DAF(پایان مرداد) روند بزرگ شدن مغز دنبال می شود و در 165 DAF(پایان شهریور) میوه ها به طور کامل می رسند و آماده برداشت می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضانژاد، فرخنده، و شکاری، مهدیه. (1395). بررسی ویژگی های ریخت شناسی و تشریحی گل ماده و نمو میوه در پسته خوراکی (Pistacia vera) رقم احمدآقایی. زیست شناسی گیاهی، 8(30 )، 75-87. SID. https://sid.ir/paper/160141/fa

    Vancouver: کپی

    رضانژاد فرخنده، شکاری مهدیه. بررسی ویژگی های ریخت شناسی و تشریحی گل ماده و نمو میوه در پسته خوراکی (Pistacia vera) رقم احمدآقایی. زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1395؛8(30 ):75-87. Available from: https://sid.ir/paper/160141/fa

    IEEE: کپی

    فرخنده رضانژاد، و مهدیه شکاری، “بررسی ویژگی های ریخت شناسی و تشریحی گل ماده و نمو میوه در پسته خوراکی (Pistacia vera) رقم احمدآقایی،” زیست شناسی گیاهی، vol. 8، no. 30 ، pp. 75–87، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/160141/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button