Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,422
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

757
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کارآیی مصرف آب با کیفیت های مختلف بر روی عملکرد محصولات گندم، جو، پنبه و آفتابگردان

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 105

چکیده

 بخش قابل توجهی از آبهای آبیاری در مناطق مرکزی, جنوبی و شرقی کشور بر اساس گزارش Ayers و Westcot (1985) جزء آبهای شور طبقه بندی می گردند. آبهای غیر شور و با کیفیت مطلوب دارای ارزش تولیدی خوبی می باشند و باید از این قبیل آبها بنحو مطلوب و با نهایت صرفه جوئی در جهت توسعه سطح زیر کشت و افزایش کارایی مصرف آبهای شور بهره برداری نمود تا بدین ترتیب ضمن افزایش کارآیی مصرف آبهای شور ولب شور, با بکارگیری مقدار محدودی آب غیرشور حداکثر بهره برداری را نمود. در این بررسی تیمارهای مختلف مدیریت استفاده از آبها با کیفیتهای متفاوت شامل: تیمارهای مصرف آب غیرشور,آب شور, آب لب شور, آب غیر شور در زمان جوانه زدن و استقرار گیاه و سپس مصرف آب شور و یا لب شور, مصرف متناوب آب غیر شور و لب شور و یا شور, در طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی همراه با گیاهان مختلف زراعی مانند, جو, گندم, پنبه و آفتابگردان مورد مطالعه قرار گرفت و کارآیی مصرف آب در تیمارهای مختلف و تولید محصولات مورد مطالعه بأزاء مصرف آب غیر شور محاسبه گردید. کیفیت آب آبیاری غیر شور دارای هدایت الکتریکی 8/1 - 7/2دسی زیمنس بر متر, آب لب شور 2/6 - 9/4 دسی زیمنس بر متر و آب شور 5/10 - 2/8 دسی زیمنس بر متر بوده است. نتایج حاصل نشان میدهد که حداکثر کارآیی مصرف آب بازاء میزان آب غیر شور مصرفی با آب غیر شور به میزان 28 درصد از کل آب مصرفی گیاه جو, 14 درصد از کل آب مصرفی گیاه پنبه,25 درصد از کل آب مصرفی گیاه آفتابگردان و 34 درصد از کل آب مصرفی گیاه گندم تا پس از مرحله جوانه زدن و استقرار گیاه بدست آمد. این در صورتی است که در مراحل بعدی دوره رشد گیاه از آبهای شور یا لب شور مصرف گردید. کارآئی مصرف آب در شرایط فوق الذکر و مصرف آب لب شور پس از مرحله استقرار گیاه برای تولید دانه جو, دانه گندم, وش پنبه و دانة آفتابگردان به ترتیب 9/6, 1/2, 1/1 و 68/0 کیلوگرم عملکرد در متر مکعب آب حاصل گردید. باستناد نتایج با مصرف متناوب آب غیر شور و شور و یا لب شور به میزان 50 درصد در مصرف آب غیرشور صرفه جوئی و کارآیی مصرف آب در حد مطلوبی حفظ گردید. نتایج این تحقیق همچنین نشان داد که در شرایطی که آب شور و یا لب شور دارای ارزش تولیدی کمی باشد میتوان با کاربرد مقدار کمی آب غیر شور ضمن افزایش کارآیی مصرف بأزاء آب غیر شور, مصرف آبهای شور و لب شور را نیز با کارآیی بهتر استفاده نمود. لذا ضروری است در موقعیتهای مختلف بسته به شرایط مکانی و زمانی از مدیریت بخصوصی جهت کاربرد آبهای شور و لب شور استفاده نمود تا کارآیی مصرف آب در حد مطلوبی حفظ شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فیضی، محمد. (1382). کارآیی مصرف آب با کیفیت های مختلف بر روی عملکرد محصولات گندم, جو, پنبه و آفتابگردان . علوم خاک و آب، 17(1)، 97-105. SID. https://sid.ir/paper/16053/fa

Vancouver: کپی

فیضی محمد. کارآیی مصرف آب با کیفیت های مختلف بر روی عملکرد محصولات گندم, جو, پنبه و آفتابگردان . علوم خاک و آب[Internet]. 1382؛17(1):97-105. Available from: https://sid.ir/paper/16053/fa

IEEE: کپی

محمد فیضی، “کارآیی مصرف آب با کیفیت های مختلف بر روی عملکرد محصولات گندم, جو, پنبه و آفتابگردان ،” علوم خاک و آب، vol. 17، no. 1، pp. 97–105، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/16053/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا