مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

694
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر فرم بسامد و دامنه ارتعاش بر جداسازی میوه خرمای «شاهانی» بخش دوم: آزمون مزرعه ای

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 یکی از مشکلات عمده در برداشت میوه خرما (Phoenix dactylifera L.) عدم یکنواختی در رسیدگی محصول است. برداشت دستی میوه های رسیده از هر پنگ، پر هزینه ترین و وقت گیرترین قسمت عملیات برداشت است. به منظور بررسی اثرات فرم بسامد و دامنه ارتعاش بر جداسازی میوه خرما، یک آزمایش فاکتوریل (5×3×2) در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. پنج سطح بسامد ارتعاش (200، 300، 450، 600 و 750 دور در دقیقه) و سه سطح دامنه نوسان (20، 40 و 60 میلی متر) در دو فرم ارتعاش پنگ (عمودی و آویخته) با سه تکرار بر روی پنگ های خرمای «شاهانی» انجام شد. تجزیه واریانس تیمارها نشان داد که پارامترهای دامنه، بسامد و فرم ارتعاش بر جداسازی میوه اثر معنی داری داشتند. در بسامد 300 دور در دقیقه و دامنه ارتعاش 60 میلی متر بهترین نتیجه در جداسازی خرمای رسیده «شاهانی» با کمترین ریزش خرمای نارس در کمترین مدت زمان (کمتر از 10 ثانیه) به دست آمد. نتایج نشان داد که برای جداسازی میوه رسیده، ارتعاش عمودی پنگ نسبت به ارتعاش در حالت آویخته موثرتر بود. همچنین درصد خرمای جدا شده کلاهک دار نیز کاهش یافت. نتایج آزمون نشان داد که نیروی کششی لازم برای جداسازی خرمای رسیده (رطب و خرما) نزدیک به 35 درصد نیروی محوری لازم برای جداسازی میوه های نارس (خارک) می باشد. دستگاه ارتعاش دهنده پنگ قادر به جداسازی خرمای رسیده بازار عاری از آسیب هایی مانند زخمی شدن و له شدن محصول می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لغوی، محمد، و ابونجمی، محمد. (1381). تاثیر فرم بسامد و دامنه ارتعاش بر جداسازی میوه خرمای «شاهانی» بخش دوم: آزمون مزرعه ای. تحقیقات کشاورزی ایران، 21(1)، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/16088/fa

    Vancouver: کپی

    لغوی محمد، ابونجمی محمد. تاثیر فرم بسامد و دامنه ارتعاش بر جداسازی میوه خرمای «شاهانی» بخش دوم: آزمون مزرعه ای. تحقیقات کشاورزی ایران[Internet]. 1381؛21(1):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/16088/fa

    IEEE: کپی

    محمد لغوی، و محمد ابونجمی، “تاثیر فرم بسامد و دامنه ارتعاش بر جداسازی میوه خرمای «شاهانی» بخش دوم: آزمون مزرعه ای،” تحقیقات کشاورزی ایران، vol. 21، no. 1، pp. 1–14، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/16088/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button