مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

467
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

475
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر روش های انجمادزدایی بر شاخص های شیمیایی، بیوشیمیایی و حسی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 اثر تیمارهای مختلف انجمادزدایی (یخچال, آب, دمای محیط, و مایکروویو) روی ویژگی های شیمیایی (تیوباربیتوریک اسید, اسیدهای چرب آزاد و ترکیب اسید چرب), بیوشیمیایی (pH و آب چک) و حسی ماهی سفید دریای خزر, (Rutilus frisii kutum) منجمد انجام پذیرفت. مقادیر اسیدهای چرب چند غیراشباعی, نسبت اسیدهای چرب چند غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع, نسبت مجموع ایکوزاپنتائونیک اسید و دوکوزاهگزائونیک اسید به پالمتیک اسید, pH و بار میکروبی نسبت به نمونه های تازه (غیرمنجمد) به عنوان نمونه شاهد به طور معنی داری کاهش یافت (05/0P<). مقادیر تیوباربیتوریک اسید, اسیدهای چرب آزاد, اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب تک غیراشباع نسبت به نمونه های تازه (غیرمنجمد) به عنوان نمونه شاهد به طور معنی داری افزایش یافت (05/0P<). همچنین نتایج ارزیابی حسی بیانگر افت کیفیت نمونه های انجمادزدایی شده در مقایسه با نمونه شاهد بوده (05/0P<) است. پایین ترین مقادیر شاخص های شیمیایی, بیوشیمیایی و نمره بوی آبشش در نمونه های انجمادزدایی شده در آب مشاهده شد. بنابراین براساس نتایج به دست آمده از این پژوهش, انجمادزدایی در آب مناسب ترین روش برای ماهی سفید دریای خزر منجمد می باشد و در حفظ کیفیت ماهی سفید نقش به سزایی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوادیان، سیدروح اله، رضایی، مسعود، سلطانی، مهدی، کاظمیان، محمد، پورغلام، رضا، و بهرام، سمیه. (1393). تأثیر روش های انجمادزدایی بر شاخص های شیمیایی, بیوشیمیایی و حسی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 8(4 )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/161620/fa

    Vancouver: کپی

    جوادیان سیدروح اله، رضایی مسعود، سلطانی مهدی، کاظمیان محمد، پورغلام رضا، بهرام سمیه. تأثیر روش های انجمادزدایی بر شاخص های شیمیایی, بیوشیمیایی و حسی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1393؛8(4 ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/161620/fa

    IEEE: کپی

    سیدروح اله جوادیان، مسعود رضایی، مهدی سلطانی، محمد کاظمیان، رضا پورغلام، و سمیه بهرام، “تأثیر روش های انجمادزدایی بر شاخص های شیمیایی, بیوشیمیایی و حسی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum)،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 8، no. 4 ، pp. 1–12، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161620/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا