مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,186
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

522
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای ترکیبات شیمیایی عضله ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi) و انجک (Schizocypris altidorsalis) در فصول و جنس های مختلف در استان سیستان و بلوچستان

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 20

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی ترکیبات شیمیایی (پروتئین, چربی, خاکستر و آب) عضله ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi) و ماهی انجک (Schizocypris altidorsalis) و تغییرات آنها متناسب با جنس و فصل طی دوره یک ساله از پاییز 1386 تا تابستان 1387 در دانشگاه زابل به اجرا گذاشته شد. تغییرات در ترکیبات شیمیایی عضله در دو ماهی مرتبط با فصل و جنس بوده است. الگوی تغییرات سالیانه در دو ماهی متفاوت بوده به طوری که در ماهی خواجو, بیشترین میزان محتوای آب و همچنین کمترین میزان پروتئین و چربی در فصل پاییز مشاهده شد, در حالی که در ماهی انجک این حالت در فصل بهار مشاهده گردید. محتوای چربی عضله ماهی خواجو در مقایسه با ماهی انجک بالاتر می بود. میانگین, حداقل و حداکثر محتوای پروتئین عضله ماهی خواجو به ترتیب 0.61±14.47, 12.77 و 16.50 در جنس نر و 0.95±14.18, 13.22 و 15.32 در ماهی ماده محاسبه گردید. در ماهی انجک نیز این میزان به ترتیب 0.78±14.45, 13.03 و 16.27 در جنس نر و1.00 ±14.25, 13.05 و 16.04 در جنس ماده به دست آمد. تاثیر جنس و فصل روی محتوای آب عضله هر دو ماهی مورد مطالعه معنی دار بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

زکی پوررحیم آبادی، اسحق، ارشدی، علی، زارع، پرویز، و حیدری، محمدرضا. (1388). بررسی مقایسه ای ترکیبات شیمیایی عضله ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi) و انجک (Schizocypris altidorsalis) در فصول و جنس های مختلف در استان سیستان و بلوچستان. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 3(3)، 15-20. SID. https://sid.ir/paper/161724/fa

Vancouver: کپی

زکی پوررحیم آبادی اسحق، ارشدی علی، زارع پرویز، حیدری محمدرضا. بررسی مقایسه ای ترکیبات شیمیایی عضله ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi) و انجک (Schizocypris altidorsalis) در فصول و جنس های مختلف در استان سیستان و بلوچستان. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1388؛3(3):15-20. Available from: https://sid.ir/paper/161724/fa

IEEE: کپی

اسحق زکی پوررحیم آبادی، علی ارشدی، پرویز زارع، و محمدرضا حیدری، “بررسی مقایسه ای ترکیبات شیمیایی عضله ماهی خواجو (Schizothorax zarudnyi) و انجک (Schizocypris altidorsalis) در فصول و جنس های مختلف در استان سیستان و بلوچستان،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 3، no. 3، pp. 15–20، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161724/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button