مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,031
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر جایگزینی آرد ماهی با آرد سویا در جیره غذایی بر رشد و بازماندگی بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 64

چکیده

 این بررسی در تابستان 88 در ایستگاه تحقیقات شیلاتی سفیدرود در شهرستان آستانه اشرفیه انجام گرفت. در این مطالعه تاثیر 5 جیره آزمایشی ایزونیتروژنیک و ایزوانرژیک با منابع پروتئینی مختلف با 4 تکرار برای هر تیمار که مجموعا 20 مخزن 110 لیتری را تشکیل می شد, در قالب یک طرح کاملا تصادفی به مدت 60 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. منابع اصلی تامین کننده پروتئین, پودر ماهی (F) و آرد سویا (S) بوده و به تدریج پودر ماهی از 100 درصد در جیره با 100 درصد آرد سویا جایگزین شد. جیره های آزمایشی شامل F100/S0, F70/S30, F50/S50,F30/S70  و F0/S100 بودند. غذادهی به میزان 3 درصد وزن بدن و برای تمام تیمارها یکسان بود. نتایج نشان داد که جیره های F100/S0و F70/S30 نتایج بهتری را در افزایش وزن, نرخ رشد ویژه, ضریب بهره برداری پروتئین و ضریب تبدیل غذایی داشته و اختلاف آن با سایر جیره های آزمایشی معنی دار بود (P<0.05). میزان ماندگاری در تمامی تیمارهای آزمایشی 100 درصد بود. به طورکلی جیره های با 70 تا 100 درصد پودر ماهی برای حداکثر رشد در بچه ماهی سفید مناسب تر بوده و با توجه به عدم وجود اختلاف معنی دار بین آنها, به منظور کاهش هزینه تولید غذا در بهینه سازی اقتصاد پرورش ماهی سفید, می توان 30 درصد منبع تامین پروتئین مورد نیاز در جیره غذایی این ماهی را به جای پودر ماهی به آرد سویا اختصاص داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    منافی حویق، زهرا، ولی پور، علیرضا، جواهری بابلی، مهران، و طالبی حقیقی، داوود. (1390). تاثیر جایگزینی آرد ماهی با آرد سویا در جیره غذایی بر رشد و بازماندگی بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 5(2 (پیاپی 18))، 57-64. SID. https://sid.ir/paper/161845/fa

    Vancouver: کپی

    منافی حویق زهرا، ولی پور علیرضا، جواهری بابلی مهران، طالبی حقیقی داوود. تاثیر جایگزینی آرد ماهی با آرد سویا در جیره غذایی بر رشد و بازماندگی بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1390؛5(2 (پیاپی 18)):57-64. Available from: https://sid.ir/paper/161845/fa

    IEEE: کپی

    زهرا منافی حویق، علیرضا ولی پور، مهران جواهری بابلی، و داوود طالبی حقیقی، “تاثیر جایگزینی آرد ماهی با آرد سویا در جیره غذایی بر رشد و بازماندگی بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 5، no. 2 (پیاپی 18)، pp. 57–64، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161845/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button