مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

523
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزش غذایی گونه های آبزی صید دورریز در سواحل استان خوزستان

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 38

چکیده

 در این مطالعه به منظور یافتن اقلام غذایی با صرفه اقتصادی جهت جایگزینی پودر و روغن ماهی به بررسی ارزش غذایی آبزیان صید دورریز پرداخته شده است. لاشه آبزیان صید دورریز لنج های صیادی با همکاری شیلات خوزستان در آب های شمال غربی خلیج فارس در مناطق صیادی در سواحل خوزستان از مهر 1390 تا شهریور 1391 جمع آوری گردید؛ سپس مورد آنالیز شیمیایی قرار گرفتند. بر حسب گروه های آبزیان بیش ترین درصد پروتئین (088/2± 84/77) در راسته سوف ماهیان متعلق به گونه یال اسبی کوچک (Eupleurogrammus muticus) و کم ترین درصد (322/0± 40/40) در گونه مید (Liza klunzingri), بیش ترین درصد چربی (277/0± 78/33) در گونه مید دیده شد. کم ترین درصد چربی (025/0± 34/3) در گونه زمین کن خال باله (Grammoplites suppositus), بیش ترین درصد خاکستر (377/0± 14/28) در گونه زبان گاوی درشت پولک (Cynoglossus arel) و گونه نوار ماهی (Acanthocephola abbreviata) و کم ترین درصد (020/0± 70/0) در گونه اسکوئید (Loligo duvauceli) سنجیده شده است. در مطالعه حاضر اغلب گونه های صید دورریز از درصد پروتئین, چربی و خاکستر در حد قابل قبول برخوردار هستند. گونه های صید دور ریز اقلام مغذی با صرفه اقتصادی هستند و توانایی استفاده در غذای آبزیان به صورت تازه (منجمد با حداقل فرآوری) و یا در صورت استفاده با ارزش افزوده به صورت پودر و روغن استحصال شده جایگزین مناسب پودر و روغن ماهی تجاری می باشد. این منبع می تواند نقش مؤثری در توسعه صنعت آبزی پروری منطقه داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حکمت پور، فاطمه، و اسکندری، غلامرضا. (1395). ارزش غذایی گونه های آبزی صید دورریز در سواحل استان خوزستان. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 10(3 )، 27-38. SID. https://sid.ir/paper/161882/fa

    Vancouver: کپی

    حکمت پور فاطمه، اسکندری غلامرضا. ارزش غذایی گونه های آبزی صید دورریز در سواحل استان خوزستان. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1395؛10(3 ):27-38. Available from: https://sid.ir/paper/161882/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه حکمت پور، و غلامرضا اسکندری، “ارزش غذایی گونه های آبزی صید دورریز در سواحل استان خوزستان،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 10، no. 3 ، pp. 27–38، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161882/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button