Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,831
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

652
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ریسک جیوه ناشی از مصرف ماهی سفید دریای خزر ( Rutilus frisii kutum ) در استان مازندران

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 257

کلیدواژه

ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum)Q3

چکیده

 جیوه یکی از سمی ترین عناصر سنگین است که عمدتا از طریق مصرف غذاهای دریایی آلوده به جیوه وارد بدن انسان می شود. در پژوهش حاضر, با اندازه گیری غلظت جیوه کل با دستگاه اسپکتروفتومتر جذب اتمی (Perkin Elmer, FIAS-100) و تکنیک بخار سرد, در نمونه های عضله ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum), ریسک ناشی از مصرف این ماهی برای انسان مورد ارزیابی قرار گرفت. 60 عدد ماهی (12 ایستگاه و از هر ایستگاه 5 نمونه ماهی) در اوزان بازاری از ایستگاه های صیادی سواحل استان مازندران بصورت تصادفی انتخاب و غلظت جیوه در آنها اندازه گیری شد. میانگین غلظت جیوه در عضله ماهی سفید 0.112 میکروگرم بر گرم وزن تر (0.382 میکروگرم بر گرم وزن خشک) بود که این میزان پایینتر از حد استاندارد تعیین شده توسط سازمان های معتبر جهانی مانندUSEPA ,WHO ,FAO و FDA می باشد. شاخص ریسک(HQ) کمتر از 1 (0.48) بود. هم چنین, محاسبات نشان داد که جذب روزانه و هفتگی جیوه با توجه به میزان سرانه مصرف هر ایرانی که توسطFAO اعلام شده است, پایینتر از مقادیر راهنمای ارائه شده (PTDI و PTWI) توسط WHO,USEPA و JECFA است. مصرف ماهی سفید دریای خزر خطری جدی برای سلامتی مصرف کنندگان از نظر میزان جیوه نخواهد داشت و برای حفظ سلامتی, میزان مجاز مصرف آن 62 گرم در روز توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، مهدی، میرغفاری، نوراله، محبوبی صوفیانی، نصراله، و حسینی، سیدولی. (1390). ارزیابی ریسک جیوه ناشی از مصرف ماهی سفید دریای خزر ( Rutilus frisii kutum ) در استان مازندران. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 64(3)، 243-257. SID. https://sid.ir/paper/162088/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی مهدی، میرغفاری نوراله، محبوبی صوفیانی نصراله، حسینی سیدولی. ارزیابی ریسک جیوه ناشی از مصرف ماهی سفید دریای خزر ( Rutilus frisii kutum ) در استان مازندران. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1390؛64(3):243-257. Available from: https://sid.ir/paper/162088/fa

    IEEE: کپی

    مهدی حسینی، نوراله میرغفاری، نصراله محبوبی صوفیانی، و سیدولی حسینی، “ارزیابی ریسک جیوه ناشی از مصرف ماهی سفید دریای خزر ( Rutilus frisii kutum ) در استان مازندران،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 64، no. 3، pp. 243–257، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162088/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا