Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,300
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

764
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی مدت ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان تیمار شده با پوشش های خوراکی مختلف

صفحات

 صفحه شروع 417 | صفحه پایان 429

چکیده

 گوشت ماهی در مقایسه با سایر گوشت ها بیشتر مستعد فساد بوده و در طول دوره نگهداری, کیفیت آن به سرعت کاهش پیدا می کند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ژلاتین پای مرغ و کاراگینان در پوشش خوراکی حاوی کیتوزان و نانو سلولز بر مدت ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان طی دوره نگهداری در یخچال بود. در این تحقیق پوشش خوراکی با ژلاتین استخراج شده از پای مرغ و کاراگینان در مقادیر 5 و 2.5 درصد تهیه شد. پوشش خوراکی تهیه شده بر فیله های ماهی اسپری شد و کیفیت و ماندگاری آنها در طول 16 روز نگهداری آنها در یخچال بررسی گردید. نتایج نشان داد پوشش ژلاتین 5 درصد و کاراگینان 5 درصد اثر ضد میکروبی اندکی داشتند. تیمار ژلاتین 2.5 درصد بار باکتریایی (7.04) در روز 12 و تیمار شاهد (7.17) Log cfu/g در روز 8 داشتند که فراتر از حد مجاز بود. pH تیمار شاهد روند کاهشی و افزایشی داشت (P<0.05). میزان شاخص تیوباربیتوریک اسید در تیمارهای آزمایشی این پژوهش روند افزایشی و سپس کاهش نشان داد (P<0.05). تیمار شاهد تغییرات رطوبت و چربی بیشتری طی زمان نشان داد (P<0.05). رطوبت تحت فشار تحت تاثیر میزان رطوبت فیله های قزل آلا بود (P<0.05). نتایج ارزشیابی حسی نشان داد تیمارهای دارای پوشش خوراکی کیفیت بهتری نسبت به تیمار شاهد دارند. ژلاتین پای مرغ و کاراگینان در غلظت 5 درصد می توانند به عنوان پوشش خوراکی ماهی به کار گرفته شوند, اما خاصیت ضد میکروبی قابل توجهی ندارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مردمرادیان، نسیم، رحمانی فرح، کاوه، حسینی، سیدمسعود، و صحت نیا، بهارک. (1395). ارزیابی مدت ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان تیمار شده با پوشش های خوراکی مختلف. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 69(4 )، 417-429. SID. https://sid.ir/paper/162198/fa

    Vancouver: کپی

    مردمرادیان نسیم، رحمانی فرح کاوه، حسینی سیدمسعود، صحت نیا بهارک. ارزیابی مدت ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان تیمار شده با پوشش های خوراکی مختلف. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1395؛69(4 ):417-429. Available from: https://sid.ir/paper/162198/fa

    IEEE: کپی

    نسیم مردمرادیان، کاوه رحمانی فرح، سیدمسعود حسینی، و بهارک صحت نیا، “ارزیابی مدت ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان تیمار شده با پوشش های خوراکی مختلف،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 69، no. 4 ، pp. 417–429، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162198/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا