مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر pH و دما روی رشد، ظرفیت آنتی اکسیدانی، فنل و فلاونویید در ریزجلبک Scenedesmus sp

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 27

چکیده

ریزجلبک ها یکی از منابع غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی با کاربردهای مختلف در صنایع غذایی و دارویی هستند. در این پژوهش, اثر استرس دما (c˚ 33, c˚ 28, c˚ 23) و pH (5, 7, 8, 9) بر روی فعالیت آنتی اکسیدانی, محتوای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی و بر روی میزان ترکیبات رنگی در ریزجلبک Scenedesmus sp. مورد مطالعه قرار گرفت. شرایط محیطی برای کلیه تیمارها 12: 12 نور: تاریکی, هوادهی مداوم و مدت زمان تیمار 16 روز در نظر گرفته شد. استخراج ترکیبات به کمک حلال متانول, و فعالیت آنتی اکسیدانی به روش FRAP, محتوای فنلی به روش فولین سیو-کالتو, محتوای فلاونوئیدی به کمک معرف آلومینیوم کلراید و محتوای کلروفیل a و b و میزان کاروتنوئید, مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان دادکه, بهترین شرایط برای فعالیت آنتی اکسیدانی و تولید فلاونوئید در pH بالا ( 8 و 9 ) و دما پایین ( c ˚ 23 ) روی می دهد. در رابطه با محتوای فنلی, نتایج حاکی از آن است که دما (c ˚ 23 ) نقش مؤثرتری را نسبت به pH در افزایش معنادار( P<0. 05) محتوا فنلی (mg GAE /g DW 06/0 ± 53/7 ) بازی می کند, و pH باعث کاهش معنادار ( P<0. 05)محتوا فنلی نسبت به کنترل گردید. همچنین, اگرچه استرس pH و دما نتوانستند بر میزان کلروفیل b تأثیر بگذارند, اما به طور کلی, نتایج گویای این مطلب است که تیمار pH و دما می تواند بر تولیدات آنتی اکسیدان در ریزجلبکsp. Scenedesmus مؤثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حناچی، پریچهر، آقابابایی، آسیه، و نوروزی، مصطفی. (1398). اثر pH و دما روی رشد, ظرفیت آنتی اکسیدانی, فنل و فلاونویید در ریزجلبک Scenedesmus sp. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 72(1 )، 13-27. SID. https://sid.ir/paper/162242/fa

    Vancouver: کپی

    حناچی پریچهر، آقابابایی آسیه، نوروزی مصطفی. اثر pH و دما روی رشد, ظرفیت آنتی اکسیدانی, فنل و فلاونویید در ریزجلبک Scenedesmus sp. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1398؛72(1 ):13-27. Available from: https://sid.ir/paper/162242/fa

    IEEE: کپی

    پریچهر حناچی، آسیه آقابابایی، و مصطفی نوروزی، “اثر pH و دما روی رشد, ظرفیت آنتی اکسیدانی, فنل و فلاونویید در ریزجلبک Scenedesmus sp،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 72، no. 1 ، pp. 13–27، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162242/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button