مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,412
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

653
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه و تحلیل پارامترهای کیفیت آب سطحی با استفاده از روش های آماری چند متغیره (مطالعه موردی: حوزه آبخیز آجی چای)

صفحات

 صفحه شروع 465 | صفحه پایان 478

چکیده

 رودخانه ها یکی از مهم ترین اکوسیستم های پویا هستند و آگاهی از تغییرات زمانی و مکانی کیفیت آب رودخانه ها از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این پژوهش تغییرات زمانی و مکانی پارامترهای کیفیت آب در حوزه آبخیز آجی چای طی دوره آماری 1389-1360 با استفاده از سه روش تحلیل خوشه ای (CA), تحلیل تشخیص (DA) و تحلیل مولفه های اصلی (PCA) مطالعه شد. با انجام تحلیل خوشه ای, ایستگاه های آب سنجی منطقه مورد مطالعه در سه خوشه همگن جای گرفتند. ایستگاه های قرار گرفته در خوشه همگن یک, مربوط به سرشاخه های بالادست رودخانه آجی چای می باشند که تغییرات کیفی آب سطحی در این خوشه نسبت به دو خوشه همگن دیگر کم بوده است. به عبارت دیگر, کیفیت آب سطحی در خوشه همگن یک بهتر از دو خوشه همگن دیگر بوده است. تحلیل تشخیص سه تابع معنی دار استخراج کرد که توابع اول, دوم و سوم به ترتیب 73.50, 20.30 و 3.40 درصد واریانس کل مشاهده ها را تبیین می کردند. به عبارتی توابع یک, دو و سوم 97.20 درصد واریانس کل مشاهده ها را توصیف می کنند. هم چنین تحلیل تشخیص نشان داد که مهم ترین پارامترهای تاثیر گذار بر کیفیت آب منطقه مطالعاتی, پارامترهای HCO-3, SAR, Na+, SO42- و Ca2+ راشاملمی گردد. با توجه به پارامترهای استخراج شده در تحلیل تشخیص می توان گروه های همگن را تفکیک کرد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که دو مولفه اول مهم ترین عامل های موثر بر کیفیت آب رودخانه آجی چای می باشد. این مولفه ها به ترتیب 78.75 و 14.71 درصد از واریانس جامعه را تبیین می نمایند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظم زاده، مجید، و ملکیان، آرش. (1396). تجزیه و تحلیل پارامترهای کیفیت آب سطحی با استفاده از روش های آماری چند متغیره (مطالعه موردی: حوزه آبخیز آجی چای). مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)، 70(2)، 465-478. SID. https://sid.ir/paper/162675/fa

    Vancouver: کپی

    کاظم زاده مجید، ملکیان آرش. تجزیه و تحلیل پارامترهای کیفیت آب سطحی با استفاده از روش های آماری چند متغیره (مطالعه موردی: حوزه آبخیز آجی چای). مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1396؛70(2):465-478. Available from: https://sid.ir/paper/162675/fa

    IEEE: کپی

    مجید کاظم زاده، و آرش ملکیان، “تجزیه و تحلیل پارامترهای کیفیت آب سطحی با استفاده از روش های آماری چند متغیره (مطالعه موردی: حوزه آبخیز آجی چای)،” مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)، vol. 70، no. 2، pp. 465–478، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162675/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button