مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

11
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر عادات غذایی بر سلامت جسمی و معنوی، از منظر قرآن، حدیث و دانش پزشکی

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 56

چکیده

 منابع اسلامی از دیر باز به "تأثیر عادات غذائی بر سلامت جسم و روان و خصلت های روحی و اخلاقی انسان" اشاره کرده اند موضوعی که در قرن اخیر مورد توجّه پژوهشگران سلامت نیز قرار گرفته است و این پژوهش تلاش کرده است تا بخشی از آموزه های دینی را در این زمینه با یافته های دانش پزشکی تبیین کند و تطبیق دهد. از نگاه قرآن و احادیث اسلامی, برخی آداب و عادات غذایی, از نظر معنوی و اخلاقی آثار مثبتی را در انسان بر جای می گذارد؛ مانند صفا و نورانیت دل, حسن خُلق, افزایش عقل, فرزانگی, پاک دامنی و دوری از گناه و احساس نزدیکی به خداوند. از سوی دیگر, برخی عادات غذایی, آثار نامطلوب اخلاقی و روحی را در آدمی پدید می آورد؛ مانند کاهش نیروی فکری, بدخُلقی, برانگیختگی شهوت جنسی و روحیه عصیان گری, حق گریزی و دوری از خداوند. در بعد مطالعات تجربی نیز دانشمندان عرصه سلامت, از طریق مشاهدات عینی, به بخشی از این آثار در حوزه سلامت روانی دست یافته اند؛ هر چند به آثار معنوی عادات غذایی معمولاً نپرداخته اند. روش پژوهش: در این مطالعه میان رشته ای, نخست مبانی علمی « تأثیر تغذیه بر سلامت روانی, اخلاقی و رفتاری انسان» تبیین شده است. سپس آثار فراجسمی عادات غذایی انسان که در متون دینی بیان شده با دانش نوین پزشکی تطبیق شده است.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button