مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,007
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی استفاده از خمیرکاغذ شیمیایی مکانیکی کاه گندم در ساخت کاغذ فلوتینگ

صفحات

 صفحه شروع 233 | صفحه پایان 241

چکیده

 این بررسی با هدف ارائه روشی برای ساخت خمیر کاغذ از کاه گندم انجام گرفت تا بتوان آن را در مقیاس کوچک استفاده و جایگزین بخشی از خمیر کاغذ تولیدشده از کارتن کنگره ای کهنه کرد. بدین منظور, خمیر کاغذ با تغییر مقدار قلیاییت فعال (NaOH) در چهار سطح 10, 12, 14, و 16 درصد (بر مبنای وزن خشک کاه گندم) و زمان پخت 40 دقیقه و دمای پخت 95 درجه سانتی گراد تهیه شد. بازده بعد از پخت خمیر کاغذها بین 64.6 تا 72.7 درصد, و بازده کل بعد از جداسازی الیاف بین 55.45 تا 58.3 درصد متغیر بود. درجه روانی خمیرکاغذهای پالایش نشده نیز بین 708 تا 790 میلی لیتر استاندارد کانادایی تغییر کرد. خمیرکاغذ تا درجه روانی حدود 350 پالایش شد و پس از آن ویژگی های کاغذ دست ساز از آن ها اندازه گیری شد. دانسیته کاغذ بین 437 تا 489 کیلوگرم بر متر مکعب, شاخص مقاومت به پاره شدن بین 6.51-7.91 mN.m2/g, و شاخص مقاومت به کشش بین 29.2-30.8 N.m/g اندازه گیری شد. با توجه به اینکه اختلاف معنی داری در سطح اعتماد 99 درصد بین ویژگی های مقاومتی خمیر کاغذ دیده نشد, بنابراین, خمیرکاغذ تهیه شده با 10 درصد قلیاییت فعال, 40 دقیقه زمان پخت, و 95 درجه سانتی گراد دمای پخت به عنوان جایگزینی برای خمیرکاغذ کارتن کنگره ای کهنه ارزیابی شد. ویژگی های خمیرکاغذ پالایش شده تا درجه روانی 365 میلی متر استاندارد کانادایی برتر از خمیرکاغذ از کارتن کنگره ای کهنه اندازه گیری شد. با توجه به برتری مقاومتی, از این خمیر کاغذ می توان به عنوان تقویت کننده خمیرکاغذ کارتن کنگره ای کهنه استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهان لتیباری، احمد، تاجدینی، آژنگ، سپیده دم، سیدجواد، حسین، محمدعلی، حسین پور، رضا، و گازا، محمد. (1392). بررسی استفاده از خمیرکاغذ شیمیایی مکانیکی کاه گندم در ساخت کاغذ فلوتینگ. جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)، 66(2)، 233-241. SID. https://sid.ir/paper/163031/fa

    Vancouver: کپی

    جهان لتیباری احمد، تاجدینی آژنگ، سپیده دم سیدجواد، حسین محمدعلی، حسین پور رضا، گازا محمد. بررسی استفاده از خمیرکاغذ شیمیایی مکانیکی کاه گندم در ساخت کاغذ فلوتینگ. جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1392؛66(2):233-241. Available from: https://sid.ir/paper/163031/fa

    IEEE: کپی

    احمد جهان لتیباری، آژنگ تاجدینی، سیدجواد سپیده دم، محمدعلی حسین، رضا حسین پور، و محمد گازا، “بررسی استفاده از خمیرکاغذ شیمیایی مکانیکی کاه گندم در ساخت کاغذ فلوتینگ،” جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)، vol. 66، no. 2، pp. 233–241، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/163031/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button