مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,285
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

848
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پتانسیل تمایز استخوانی، غضروفی و چربی سلول های بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز استخوان سگ

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 38

چکیده

 هدف: بررسی پتانسیل تمایز به رده های استخوانی, غضروفی و چربی سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از مغز استخوان سگ مواد و روش ها: 10 قلاده سگ با متوسط وزن 25-15 کیلوگرم بیهوش شدند و 15 میلی لیتر مغز استخوان از استخوان لگن خاصره هر کدام آسپیره شد. سپس با استفاده از لیمفودکس و ایجاد گرادیان غلظت سلول های تک هسته ای مغز استخوان جدا شد و با تراکم 5×104 سلول بر سانتی مترمربع در محیط DMEM حاوی 15 درصد سرم جنین گاو کشت شد. با انجام چند پاساژ پی درپی, سلول های فیبروبلاستی تخلیص و تکثیر شد و سلول های پاساژ سوم, از لحاظ پتانسیل تمایز به استخوان, چربی و غضروف مورد بررسی قرار گرفت. بدین ترتیب که به مدت 3 هفته در معرض محیط تمایز به استخوان, چربی و غضروف قرار گرفتند و در پایان وقوع تمایز با روش های هیستوشیمی و RT-PCR ارزیابی شد.یافته ها: به دنبال رنگ آمیزی آلیزارین رد, کشت استئوژنیک قرمز رنگ شد که حاکی از معدنی شدن ماتریکس بود. در این ماتریکس mRNA شاخص بافت استخوانی (کلاژن تیپ I و استئوپونتین) به مقدار زیادی تولید شده بود. همچنین در کشت آدیپوژنیک, قطرات چربی تولید شده به دنبال رنگ اختصاصی اویل رد قرمز شدند. بررسی RT-PCR نشان داد که ژن های شاخص چربی (لیپو پروتیین لیپاز و PPARG2) در این کشت بیان شده است. برش های تهیه شده از کشت کندروژنیک, به دنبال رنگ آمیزی با سافرانین O ارغوانی شد که حاکی از فراوانی گلیکوز آمینو گلیکان در این کشت بود. نتایج RT-PCR نشان داد که در کشت تمایز به غضروف mRNA برخی شاخص های غضروف نظیر کلاژن II و دکورین تولید شده و برخی (ماکرومولکول آگریکان) تولید نشده است.نتیجه گیری: سلول های فیبروبلاستی جدا شده از مغز استخوان سگ به راحتی به استخوان و چربی تمایز می یابند ولی در تمایز به غضروف, علی رغم تولید ماتریکس غنی از گلیکوزآمینوگلیکان, کلاژن II و Decorin, مولکول اگرکیان ساخته نمی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    باغبان اسلامی نژاد، محمدرضا، نیک محضر، آق بی بی، تقی یار، لیلا، فرخی، علی، دهقان، محمدمهدی، کاظمی، حسین، و افتخاری یزدی، پوپک. (1386). بررسی پتانسیل تمایز استخوانی, غضروفی و چربی سلول های بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز استخوان سگ. یاخته، 9(1 (33))، 31-38. SID. https://sid.ir/paper/16393/fa

    Vancouver: کپی

    باغبان اسلامی نژاد محمدرضا، نیک محضر آق بی بی، تقی یار لیلا، فرخی علی، دهقان محمدمهدی، کاظمی حسین، افتخاری یزدی پوپک. بررسی پتانسیل تمایز استخوانی, غضروفی و چربی سلول های بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز استخوان سگ. یاخته[Internet]. 1386؛9(1 (33)):31-38. Available from: https://sid.ir/paper/16393/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا باغبان اسلامی نژاد، آق بی بی نیک محضر، لیلا تقی یار، علی فرخی، محمدمهدی دهقان، حسین کاظمی، و پوپک افتخاری یزدی، “بررسی پتانسیل تمایز استخوانی, غضروفی و چربی سلول های بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز استخوان سگ،” یاخته، vol. 9، no. 1 (33)، pp. 31–38، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/16393/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button