مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

842
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,797
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی Bacillus cereus در شیر

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 69

چکیده

 اسپور B. cereus به صورت گسترده در طبیعت پراکنده است, و می توان آن را از مواد غذایی گوناگونی جدا نمود. این باکتری تولیدکننده آنتروتوکسین های مولد اسهال و تهوع بوده و قادر به ایجاد سندرم اسهال و تهوع می باشد. لذا بررسی وجود آن در شیر پاستوریزه و احتمال بیماریزایی آن از اهمیت بسزایی برخوردار است. هدف از این مطالعه ردیابی B. cereus در مراحل مختلف تولید شیر پاستوریزه و میزان افزایش آن می باشد. هم چنین بتوانیم ارتباط بین میزان افزایش این ارگانیسم با سایر میکروارگانیسم های شیر از جمله Coliform, بار کلی میکروبی و اسپورهای هوازی را مشخص نماییم. در این تحقیق در طی دو ماه اردیبهشت و خرداد از مراحل گوناگون خط تولید شیر پاستوریزه نمونه گیری, و آزمون های میکروبی مربوطه بلافاصله انجام شد و داده ها با استفاده از روش آماری kruskal wals در سطح احتمال 1 درصد مورد بررسی قرار گرفت و مشخص گردید: اولا تعداد B. cereus در زمان نگهداری شیر پاستوریزه افزایش یافته و هم چنین اختلاف معنی دار نیز نشان داده شد (p<0.01). ثانیا معلوم شد تعداد Coliform در اثر فرایند پاستوریزاسیون کم شده و اختلاف معنی دار نمایان گردید (p<0.01). ثالثا تعداد اسپورهای هوازی در شیر خام و شیر پاستوریزه اختلاف معنی دار در سطح احتمال 1 درصد وجود نداشته است (p<0.01). احتمال می رود کاهش بار میکروبی شیر عامل موثری در ایجاد شرایط مناسب برای تکثیر B. cereus باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فلاح، ثمره، چمنی، محمد، امین افشار، مهدی، و عزت پناه، حمید. (1390). جداسازی و شناسایی Bacillus cereus در شیر. علوم زیستی، 5(1 (پیاپی 16))، 61-69. SID. https://sid.ir/paper/164235/fa

    Vancouver: کپی

    فلاح ثمره، چمنی محمد، امین افشار مهدی، عزت پناه حمید. جداسازی و شناسایی Bacillus cereus در شیر. علوم زیستی[Internet]. 1390؛5(1 (پیاپی 16)):61-69. Available from: https://sid.ir/paper/164235/fa

    IEEE: کپی

    ثمره فلاح، محمد چمنی، مهدی امین افشار، و حمید عزت پناه، “جداسازی و شناسایی Bacillus cereus در شیر،” علوم زیستی، vol. 5، no. 1 (پیاپی 16)، pp. 61–69، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/164235/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button