مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,157
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر زمان برداشت بر درصد، عملکرد و اجزای اسانس نعنا دشتی (Mentha spicata) در منطقه حمیدیه

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 129

چکیده

 نعنا دشتی (Mentha spicata) یکی از مهمترین گیاهان دارویی خانواده نعنا می باشد که به دلیل خواص دارویی ارزشمند کاربرد زیادی در صنایع غذایی, آرایشی- بهداشتی و داروسازی دارد. کمیت و کیفیت اسانس تحت تاثیر عوامل ژنتیکی, اقلیمی, خاکی و عملیات به زراعی قرار می گیرد. در این تحقیق تاثیر زمان برداشت بر وزن تر گیاه و وزن خشک برگ, درصد, عملکرد و اجزای اسانس نعنا دشتی کشت شده در منطقه حمیدیه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با دوازده تیمار زمان برداشت (ماه های سال) و سه تکرار بررسی گردید. زمان برداشت گیاه اثر معنی داری بر وزن تر گیاه و خشک برگ, درصد و عملکرد اسانس داشت. بیشترین وزن تر گیاه (2507.3 گرم در متر مربع) و وزن خشک برگ (452.2 گرم در متر مربع) در ماه تیر ثبت شد که با ماه خرداد اختلاف معنی داری نداشت. همچنین بیشترین درصد (2.75%) و عملکرد اسانس (6.99 گرم در متر مربع) به ترتیب در ماه های شهریور و تیر مشاهده شدند. کارون, لیمونن, کارن, آلفاپینن, میرسن, بتابوربونن, سیس دی هیدروکار’ون, دی هیدروکاروئول, دی هیدروکارویل استات, پولگون و ترانس کاریوفیلن اجزای اصلی اسانس بودند. بیشترین (57.46%) و کمترین (16.83%) مقدار کار’ون به ترتیب در ماه های مهر و بهمن و بیشترین (32.63%) و کمترین (2.19%) مقدار لیمونن به ترتیب در ماه های شهریور و اسفند ثبت گردید. حداکثر مقدار کار’ون (2.87%) در ماه آبان بدست آمد. مقدار ترکیبات سیس دی هیدروکار’ون, دی هیدروکاروئول و دی هیدروکارویل استات طی ماه های زمستان افزایش یافتند. در مجموع, با توجه به بیشترین عملکرد اسانس و درصد کار’ون اسانس, بهترین زمان برداشت, خرداد تا شهریور می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودی سورستانی، محمد، و اکبرزاده، مهرداد. (1394). بررسی تاثیر زمان برداشت بر درصد, عملکرد و اجزای اسانس نعنا دشتی (Mentha spicata) در منطقه حمیدیه. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 38(1)، 115-129. SID. https://sid.ir/paper/165088/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی سورستانی محمد، اکبرزاده مهرداد. بررسی تاثیر زمان برداشت بر درصد, عملکرد و اجزای اسانس نعنا دشتی (Mentha spicata) در منطقه حمیدیه. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1394؛38(1):115-129. Available from: https://sid.ir/paper/165088/fa

    IEEE: کپی

    محمد محمودی سورستانی، و مهرداد اکبرزاده، “بررسی تاثیر زمان برداشت بر درصد, عملکرد و اجزای اسانس نعنا دشتی (Mentha spicata) در منطقه حمیدیه،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 38، no. 1، pp. 115–129، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/165088/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button