مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,042
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر پیش تیمار و اندازه ی بذر بر ویژگی های کمی و کیفی دو ژنوتیپ پیاز خوراکی (.Allium cepa L)

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 30

چکیده

 به منظور ارزیابی تاثیر پرایمینگ و اندازه ی بذر بر ویژگی های کمی و کیفی ژنوتیپ های پیاز خوراکی, پژوهش حاضر در دو سال زراعی (1391 و 1392)به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی اجرا گردید. فاکتورهای آزمایش شامل پرایمینگ در چهار سطح (هیدروپرایمینگ با آب مقطر, اسموپرایمینگ با نیترات پتاسیم, پرایمینگ با استفاده ازماده ی فولامین و شاهد), اندازه ی بذر در سه سطح (ریز با قطر 2.6, متوسط با قطر 2.8 و درشت با قطر 3 میلی متر) و ژنوتیپ در دو سطح (قرمزآذرشهر و زرقان) بود. ویژگی های عملکرد تر و خشک سوخ, وزن تر و خشک سوخ, درصد ماده خشک و مواد جامد محلول میزان خاکستر سوخ و برگ, میزان pH سوخ و غلظت اسید پیروویک مورد بررسی قرار گرفت. اثر پیش تیمار و اندازه بذر از نظر تمام ویژگی ها از لحاظ آماری تفاوت معنی دار را نشان داند و پرایمینگ بذر موجب بهبود ویژگی های کمی و کیفی سوخ گردید به طوری که بیشترین عملکردهای تر و خشک سوخ, درصد ماده خشک و مواد جامد محلول به ترتیب 58.17, 7.27 تن در هکتار و 12.54, 13.67 درصد به پرایمینگ با فولامین تعلق داشت و کمترین آن ها از تیمار شاهد به دست آمد. مقایسه میانگین ها نشان داد که بیشترین عملکرد تر و خشک سوخ, درصد ماده خشک و مواد جامد محلول به ترتیب 58.99, 7.37 تن در هکتار و 11.14, 12.45 درصد از بذور درشت و کمترین آن ها از بذر ریز به دست آمد. مقایسه میانگین ژنوتیپ ها نشان داد, قرمزآذرشهر با بیشترین عملکرد تر (53.46 تن در هکتار), عملکرد خشک سوخ (6.68 تن در هکتار), ماده خشک (11.81 درصد) و مواد جامد محلول (12.62 درصد) ژنوتیپ برتر شناخته شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایزدخواه شیشوان، موسی، تاج بخش شیشوان، مهدی، جلیلیان، جلال، و پاسبان اسلام، بهمن. (1395). بررسی تاثیر پیش تیمار و اندازه ی بذر بر ویژگی های کمی و کیفی دو ژنوتیپ پیاز خوراکی (.Allium cepa L). تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 39(4)، 15-30. SID. https://sid.ir/paper/165104/fa

    Vancouver: کپی

    ایزدخواه شیشوان موسی، تاج بخش شیشوان مهدی، جلیلیان جلال، پاسبان اسلام بهمن. بررسی تاثیر پیش تیمار و اندازه ی بذر بر ویژگی های کمی و کیفی دو ژنوتیپ پیاز خوراکی (.Allium cepa L). تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1395؛39(4):15-30. Available from: https://sid.ir/paper/165104/fa

    IEEE: کپی

    موسی ایزدخواه شیشوان، مهدی تاج بخش شیشوان، جلال جلیلیان، و بهمن پاسبان اسلام، “بررسی تاثیر پیش تیمار و اندازه ی بذر بر ویژگی های کمی و کیفی دو ژنوتیپ پیاز خوراکی (.Allium cepa L)،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 39، no. 4، pp. 15–30، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/165104/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button