مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

839
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف پتاسیم بر انتقال مجدد کربوهیدرات های محلول دو رقم گندم نان (.Triticum aestivum L)

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 82

چکیده

 انتقال مجدد مواد پروده به دانه ها, یکی از شاخص های فیزیولوژیکی مهم در تشکیل عملکرد دانه غلات است. به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف پتاسیم (200, 300 و 400 میلی گرم پتاسیم در کیلوگرم خاک) بر انتقال مجدد کربوهیدرات های محلول, دو رقم گندم نان با طول دوره رسیدگی متفاوت (ویریناک و چمران به ترتیب به عنوان ارقام زودرس و متوسط رس) در یک آزمایش گلدانی در شرایط مزرعه به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 90-1389 در دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران مورد ارزیابی قرار گرفتند. مقادیر کربوهیدرات محلول در ساقه هر دو رقم در سطح 300 میلی گرم در کیلوگرم از زمان گلدهی تا رسیدگی افزایش بیشتری داشت و بنابراین ذخیره کربوهیدرات محلول ساقه در این سطح نسبت به دو سطح کودی دیگر بیشتر بود. علی رغم مقادیر پایین پتاسیم در سطح 200 میلی گرم در کیلوگرم, قندهای محلول برگ در هر دو رقم بالا بود ولی در مقابل قندهای محلول ریشه کاهش بیشتری نشان داد. پتاسیم سبب افزایش میزان نشاسته دانه در طی دوره پر شدن دانه گردید. به طورکلی پتاسیم سبب افزایش کربوهیدرات اندام های مختلف گندم گردید. همچنین انتقال مجدد در سطح 200 میلی گرم در کیلوگرم پتاسیم در هر دو رقم به دلیل داشتن دوام سطح برگ کمتر نسبت به دو سطح دیگر بیشتر بود و رقم ویریناک نیز نسبت به چمران انتقال مجدد مواد فتوسنتزی بیشتری نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیزاده، آزاده، نبی پور، مجید، و راهنما، افراسیاب. (1393). تاثیر سطوح مختلف پتاسیم بر انتقال مجدد کربوهیدرات های محلول دو رقم گندم نان (.Triticum aestivum L). تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 37(3)، 69-82. SID. https://sid.ir/paper/165139/fa

    Vancouver: کپی

    علیزاده آزاده، نبی پور مجید، راهنما افراسیاب. تاثیر سطوح مختلف پتاسیم بر انتقال مجدد کربوهیدرات های محلول دو رقم گندم نان (.Triticum aestivum L). تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1393؛37(3):69-82. Available from: https://sid.ir/paper/165139/fa

    IEEE: کپی

    آزاده علیزاده، مجید نبی پور، و افراسیاب راهنما، “تاثیر سطوح مختلف پتاسیم بر انتقال مجدد کربوهیدرات های محلول دو رقم گندم نان (.Triticum aestivum L)،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 37، no. 3، pp. 69–82، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/165139/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button