مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,399
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

927
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسانس های رزماری (Rosmarinus officinalis) و درمنه (Artemisa persica) در کنترل پوسیدگی و خصوصیات کیفی میوه انبه در مدت انبار

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 62

چکیده

 بیماری های پس از برداشت یکی از دلایل مهم ضایعات انباری میوه انبه می باشد. شیوع بیماری ها می تواند کیفیت میوه را تحت تاثیر قرار دهد و عمر ماندگاری محصولات باغبانی را کاهش دهد. هدف این مطالعه بررسی اثر اسانس های گیاهان دارویی رزماری و درمنه بر کنترل پوسیدگی ناشی از قارچ آسپرژیلوس (Aspergillus niger) به عنوان یکی از بیماری های مهم میوه انبه می باشد. میوه ها پس از مایه کوبی با قارچ مورد نظر با غلظت های (500, 1000 ماکرولیتر در لیتر) اسانس رزماری و درمنه اسپری شدند و در دمای 25 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. سپس درصد پوسیدگی, سفتی میوه, کاهش وزن, ویتامین ث و شاخص های رنگ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تیمارهای استفاده شده تاثیر معنی داری (در سطح پنج درصد) در جلوگیری از پوسیدگی میوه انبه در مدت انبارمانی داشته اند. در پایان آزمایش تیمارهای اسانس رزماری (500 ماکرولیتر در لیتر) و بعد از آن درمنه (1000ماکرولیتر در لیتر) به ترتیب با درصد پوسیدگی 12 و 13.3 درصد کمترین پوسیدگی را نشان دادند. اسانس های گیاهی تاثیر مثبتی بر کیفیت میوه نشان دادند. به طوری که اسانس های استفاده شده سفتی بیشتری نسبت به شاهد نشان دادند. بیشترین سفتی بافت میوه (7.3 kg/cm2) در غلظت های مختلف رزماری مشاهده شد. میوه های تیمار شده دارای میزان آسکوربیک اسید بیشتری نسبت به شاهد بودند. نتایج این پژوهش امکان استفاده از اسانس های گیاهی به عنوان قارچ کش برای کنترل پوسیدگی پس از برداشت میوه انبه را نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلستانی، عاطفه، و رستگار، سمیه. (1396). تاثیر اسانس های رزماری (Rosmarinus officinalis) و درمنه (Artemisa persica) در کنترل پوسیدگی و خصوصیات کیفی میوه انبه در مدت انبار. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 40(2 )، 53-62. SID. https://sid.ir/paper/165191/fa

    Vancouver: کپی

    گلستانی عاطفه، رستگار سمیه. تاثیر اسانس های رزماری (Rosmarinus officinalis) و درمنه (Artemisa persica) در کنترل پوسیدگی و خصوصیات کیفی میوه انبه در مدت انبار. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1396؛40(2 ):53-62. Available from: https://sid.ir/paper/165191/fa

    IEEE: کپی

    عاطفه گلستانی، و سمیه رستگار، “تاثیر اسانس های رزماری (Rosmarinus officinalis) و درمنه (Artemisa persica) در کنترل پوسیدگی و خصوصیات کیفی میوه انبه در مدت انبار،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 40، no. 2 ، pp. 53–62، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/165191/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button