مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,684
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,292
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف کنجاله کلزای جایگزین سویا بر عملکرد جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 39

چکیده

 هدف از این تحقیق بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله کلزای جایگزین (صفر, 20, 40, 60, 80 و 100 درصد سویای مصرفی) در جیره جوجه های گوشتی بر روی عملکرد, وزن اندام های داخلی و پارامترهای خونی و تعیین مقدار انرژی قابل متابولیسم کنجاله کلزا به روش سیبالد و هم چنین تعیین میزان گلوکوزینولات و اسید اروسیک در کنجاله کلزا بود. طرح به صورت کاملا تصادفی در 6 تیمار, 4 تکرار و 15 قطعه در هر تکرار انجام شد. در این تحقیق از 360 قطعه جوجه مرغ گوشتی یک روزه هیبرید کاب استفاده شد که به مدت 49 روز تحت تاثیر 6 تیمار قرار داشتند. قبل از تنظیم جیره های غذایی, مقدار انرژی قابل متابولیسم کنجاله کلزا و هم چنین میزان گلوکوزینولات و اسید اروسیک آن تعیین شد. در تمامی جیره ها از یک مولتی آنزیم (با نام تجاری کمین) به مقدار 0.05 درصد استفاده شد. صفاتی مثل وزن هفتگی, ضریب تبدیل غذایی و متوسط خوراک مصرفی تعیین شدند. هم چنین وزن قلب, کبد, پانکراس, چینه دان و سنگدان نسبت به وزن بدن و سطح هورمون های تیروئیدی (T4, T3) سرم خون در سن 49 روزگی (پایان دوره), تعیین شد. آنالیز داده ها به کمک مدل های خطی و مقایسه میانگین ها به روش دانکن و با استفاده از نرم افزارSAS  انجام گرفت. در آنالیز شیمیایی کنجاله کلزا مشاهده شد که مقدار گلوکوزینولات های آلیفاتیک و اسید اروسیک بالاتر از کنجاله کانولا بود. با افزایش سطح کنجاله به بیش از 40 درصد جایگزین سویا, میزان خوراک مصرفی و افزایش وزن به طور معنی داری کاهش و ضریب تبدیل غذایی به طور معنی داری افزایش یافت. بین سطوح مختلف کنجاله از نظر تاثیر بر وزن نسبی سنگدان, پیش معده و پانکراس اختلاف معنی داری مشاهده نشد. وزن نسبی قلب و کبد در تیمارهایی که با 80 و 100 درصد کنجاله کلزای جایگزین سویا تغذیه شده بودند, به طور معنی داری افزایش یافت. از نظر غلظت هورمون های T3 و T4 در کل دوره, تفاوت معنی داری بین سطح 80 و 100 درصد کنجاله کلزا با گروه های دیگر مشاهده شد و مقدار هورمون های مذکور در این دو گروه نسبت به سایر گروه ها کاهش یافت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که در جیره طیور گوشتی می توان کنجاله کلزا را تا 40 درصد جایگزین سویا نمود بدون این که هیچ گونه اثر نامطلوبی بر توان تولیدی پرنده ها داشته باشد. هم چنین با بهبود کیفیت کنجاله, استفاده از سطوح بالاتر آن در جیره امکان پذیر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داوودی، جابر، گلزارادبی، شهرام، حاجی اصغری، سیدیوسف، مقدم، غلامعلی، و فرامرزی، علی. (1386). اثر سطوح مختلف کنجاله کلزای جایگزین سویا بر عملکرد جوجه های گوشتی. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، 3(6)، 27-39. SID. https://sid.ir/paper/166816/fa

    Vancouver: کپی

    داوودی جابر، گلزارادبی شهرام، حاجی اصغری سیدیوسف، مقدم غلامعلی، فرامرزی علی. اثر سطوح مختلف کنجاله کلزای جایگزین سویا بر عملکرد جوجه های گوشتی. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)[Internet]. 1386؛3(6):27-39. Available from: https://sid.ir/paper/166816/fa

    IEEE: کپی

    جابر داوودی، شهرام گلزارادبی، سیدیوسف حاجی اصغری، غلامعلی مقدم، و علی فرامرزی، “اثر سطوح مختلف کنجاله کلزای جایگزین سویا بر عملکرد جوجه های گوشتی،” بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، vol. 3، no. 6، pp. 27–39، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/166816/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا