مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,111
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

851
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش شوری برروی برخی از ویژگی های فیزیولوژیک گیاه شوید .Anethum graveolens L

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 100

چکیده

 در یک تحقیق گلخانه ای, اثرات تنش شوری ناشی از سدیم کلرید بر روی برخی ویژگی های فیزیولوژیک و ترکیب شیمیایی در گیاه شوید در یک طرح آماری کاملا تصادفی در پنج سطح شوری صفر, 75 ,50 ,25 و 100 میلی مولار با چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. کشت دانه ها در گلدان های پلاستیکی و شرایط گلخانه و آبیاری گیاهان به کمک محلول غذایی هوگلند صورت گرفت. در پایان مرحله رشد, مقادیر وزن خشک گیاه, طول ساقه و سطح برگ, سدیم و پتاسیم و کلر برگ ها, کلروفیل کل برگ ها, کل قندهای محلول اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش درجه شوری, مقدار کلروفیل کل برگ ها, وزن خشک گیاه و سطح برگ کاهش معنی دار پیدا کرده است, ولی در مقابل میزان کل قندهای محلول افزایش یافت. هم چنین با افزایش درجه شوری, پتاسیم برگ ها به طور معنی دار کاهش پیدا کرد و مقادیر سدیم و کلر برگ ها به صورت معنی دار افزایش یافت که باعث مسمومیت یونی به ویژه در سطوح بالای شوری گردید. افزایش قندهای محلول همراه با افزایش سطح شوری اهمیت آن ها را در تنظیم اسمزی نشان می دهد. 

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نورانی آزاد، حمید، و حاجی باقری، محمدرضا. (1387). تاثیر تنش شوری برروی برخی از ویژگی های فیزیولوژیک گیاه شوید .Anethum graveolens L. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، 4(12)، 93-100. SID. https://sid.ir/paper/166821/fa

    Vancouver: کپی

    نورانی آزاد حمید، حاجی باقری محمدرضا. تاثیر تنش شوری برروی برخی از ویژگی های فیزیولوژیک گیاه شوید .Anethum graveolens L. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)[Internet]. 1387؛4(12):93-100. Available from: https://sid.ir/paper/166821/fa

    IEEE: کپی

    حمید نورانی آزاد، و محمدرضا حاجی باقری، “تاثیر تنش شوری برروی برخی از ویژگی های فیزیولوژیک گیاه شوید .Anethum graveolens L،” بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، vol. 4، no. 12، pp. 93–100، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/166821/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button