مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,066
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع توده های خربزه و طالبی (.Cucumis melo L) برای مقاومت به پژمردگی فوزاریومی بر مبنای فعالیت آنزیم های بیوشیمیایی

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 205

چکیده

 بیماری پژمردگی فوزاریومی, نوعی بیماری محدودکننده کشت خربزه ییان در جهان و همچنین در ایران است. یکی از روش های کنترل این بیماری استفاده از ارقام مقاوم خربزه و طالبی است. در این تحقیق, 57 توده خربزه و طالبی در شرایط گلخانه برای تعیین وضعیت مقاومت در مقابل بیماری پژمردگی آوندی فوزاریومی و روند تغییرات در فعالیت بیوشیمیایی در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی با سه تکرار ارزیابی شد. در این مطالعه, ریشه های زخمی شده گیاهچه های یک تا دوبرگی 15 روزه در 50 میلی لیتر سوسپانسیون حاوی اسپور Fusarium oxysporum f. sp. melonis با غلظت 106×1 در میلی لیتر به مدت سه تا چهار دقیقه قرار گرفتند و مایه زنی شدند و سپس به سینی های کشت منتقل گردیدند. سطح زیر منحنی پیشرفت بیماری و شدت بیماری به همراه پنج صفت فیزیولوژیک اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد بین توده ها برای همه صفات تحت مطالعه اختلاف معناداری وجود داشت. مقادیر ضریب همبستگی بین صفات مختلف نشان داد که سطح زیر منحنی پیشرفت بیماری و شدت بیماری با میزان پراکسیداز, پلی فنل اکسیداز, فنل کل, کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز همبستگی منفی و معناداری داشت. برای تعیین دوری و نزدیکی توده ها و همچنین خوشه بندی آنها بر مبنای صفات تحت مطالعه, از تجزیه خوشه ای با روش Ward استفاده شد و با استفاده از معیار مربع فاصله اقلیدوسی توده ها در سه خوشه مجزا شامل مقاوم, نیمه مقاوم و حساس خوشه بندی شدند. در این آزمایش دورترین فاصله (28.67) میان توده های ایزابل و شادگانی 2 به دست آمد و به ترتیب مقاوم ترین و حساس ترین توده ها به بیماری شناخته شدند. به نظر می رسد که با توجه به فاصله بین آنها, با انجام تلاقی و بهره گیری از پدیده هتروزیس, می توان به نتایجی دست یافت که دارای مقاومت بیشتری نسبت به توده های تحت بررسی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حنیفه یی، مهرداد، دهقانی، حمید، و چوکان، رجب. (1394). بررسی تنوع توده های خربزه و طالبی (.Cucumis melo L) برای مقاومت به پژمردگی فوزاریومی بر مبنای فعالیت آنزیم های بیوشیمیایی. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 46(2)، 191-205. SID. https://sid.ir/paper/171534/fa

    Vancouver: کپی

    حنیفه یی مهرداد، دهقانی حمید، چوکان رجب. بررسی تنوع توده های خربزه و طالبی (.Cucumis melo L) برای مقاومت به پژمردگی فوزاریومی بر مبنای فعالیت آنزیم های بیوشیمیایی. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1394؛46(2):191-205. Available from: https://sid.ir/paper/171534/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد حنیفه یی، حمید دهقانی، و رجب چوکان، “بررسی تنوع توده های خربزه و طالبی (.Cucumis melo L) برای مقاومت به پژمردگی فوزاریومی بر مبنای فعالیت آنزیم های بیوشیمیایی،” دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 46، no. 2، pp. 191–205، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/171534/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button