مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,209
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

643
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کنترل بیولوژیک بیماری پوسیدگی آلترناریایی گوجه فرنگی توسط استرین های Bacillus subtilis UTB96 و Pseudomonas fluorescens UTPf68

صفحات

 صفحه شروع 299 | صفحه پایان 305

چکیده

 میوه های گوجه فرنگی هم در مزرعه و هم در انبار در معرض پوسیدگی های میکروبی پس از برداشت قرار دارند. در این پژوهش پس از جداسازی عوامل پوسیدگیگوجه فرنگی, دو باکتری بیوکنترل Bacillus subtilis UTB96 و Pseudomonas fluorescens UTPf68 که تولید نیمه انبوه آنها در بیوراکتور صنعتی با موفقیت به انجام رسیده بود, در دو حالت کشت متقابل و بررسی روی میوه ها, بر این بیمارگرها بررسی شدند.طبق نتایج به دستامده از کشت متقابل, باکتری B. subtilis UTB96 توانست به ترتیب به میزان 68.7 و 81.7 درصد از رشد قارچ های Alternaria alternata و Penicillium sp. جلوگیری کند. همچنین باکتری P. fluorescens UTPf68 نیز به ترتیب به میزان 62.2 و 24.3 درصد از رشد میسلیوم قارچ های A. alternata و Penicillium sp.جلوگیری کرد. همچنین نتایج نشان داد که این باکتری ها تاثیر خوبی در جلوگیری از رشد قارچ A. alternata روی گوجه فرنگی دارند. تا آنجا که باکتری B. subtilis UTB96 توانست 92.5 درصد از رشد قارچ A. alternataجلوگیری کند. باکتری P. fluorescens UTPF68 نیز به میزان 76.5 درصد از رشد میسلیوم قارچ A. alternate و ایجاد پوسیدگی روی گوجه فرنگی جلوگیری کرد. نتایج این پژوهش به همراه تحقیقات تکمیلی درباره این باکتری های مفید می تواند به توسعه و کاربردی شدن کنترل بیولوژیک بیماری های پس از برداشت کمک کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسمی، سلیمان، احمدزاده، مسعود، و ترابی، سیاوش. (1392). کنترل بیولوژیک بیماری پوسیدگی آلترناریایی گوجه فرنگی توسط استرین های Bacillus subtilis UTB96 و Pseudomonas fluorescens UTPf68. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 44(2)، 299-305. SID. https://sid.ir/paper/171638/fa

    Vancouver: کپی

    قاسمی سلیمان، احمدزاده مسعود، ترابی سیاوش. کنترل بیولوژیک بیماری پوسیدگی آلترناریایی گوجه فرنگی توسط استرین های Bacillus subtilis UTB96 و Pseudomonas fluorescens UTPf68. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1392؛44(2):299-305. Available from: https://sid.ir/paper/171638/fa

    IEEE: کپی

    سلیمان قاسمی، مسعود احمدزاده، و سیاوش ترابی، “کنترل بیولوژیک بیماری پوسیدگی آلترناریایی گوجه فرنگی توسط استرین های Bacillus subtilis UTB96 و Pseudomonas fluorescens UTPf68،” دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 44، no. 2، pp. 299–305، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/171638/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button