مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

862
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

558
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر چند مایه تلقیح حاوی باکتری Rhizobium leguminosarum; bv. phaseoli بر جذب عناصر غذایی در سه رقم لوبیا

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر سوش های مختلف باکتری های تثبیت کننده نیتروژن بر عملکرد و میزان جذب عناصر در ارقام مختلف لوبیا, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار طی سال های 1385 و 1386 در منطقه خرمدره استان زنجان انجام شد. در این تحقیق, سطوح تلقیح و عدم تلقیح با سویه های مختلف در 6 سطح شامل بدون تلقیح و بدون کود (شاهد), تلقیح با سویه Rb117, تلقیح با سویه Rb123, تلقیح با سویه Rb136, تلقیح با مایه تلقیح صنعتی ویژه لوبیا با نام ریزوبین سوپرپلاس و نیز بدون تلقیح همراه با کود (100 کیلوگرم نیتروژن خالص از منبع کود اوره) بر روی سه رقم لوبیا با تیپ رشدی ایستاده شامل چیتی COS16 و دو رقم قرمز اختر و درخشان, مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج, به طور کلی تلقیح ارقام مختلف لوبیا با سویه های باکتری موجب برتری صفات کمی و کیفی آن نسبت به حالت بدون تلقیح و در بعضی موارد نسبت به مصرف 100 کیلوگرم کود خالص نیتروژن گردید. در بین سویه های مورد استفاده, سوش باکتری Rb117 و در بین ارقام مورد استفاده, رقم لوبیاچیتی COS16 نسبت به سایرین برتری نشان دادند. کاشت بذور پرایمینگ شده توانست محصول را نسبت به شاهد, حدود 43 درصد افزایش دهد و در بین انواع مایه تلقیح, Rb117 با 58 درصد و Rb123 با 32 درصد تاثیر بر عملکرد دانه نسبت به شاهد, به ترتیب بیشترین و کمترین تاثیر را بر عملکرد دانه داشتند. بالاترین و پایین ترین فعالیت آنزیم نیترات ریداکتاز به میزان 1099.18 و 720.3 نانومول برگرم وزن تر گیاه در ساعت, به ترتیب به تیمار مصرف کود اوره و نیز تیمار شاهد اختصاص داشت. بالاترین میانگین پتاسیم و فسفر جذب شده در هر کیلوگرم ماده خشک اندام های هوایی, از تیمارهای تلقیح و کودی به دست آمد و کمترین آن مربوط به تیمار شاهد بود. باکتری های ریزوبیومی علاوه بر نقش بسیار با اهمیت خود در تثبیت نیتروژن, می توانند با تاثیر بر جذب بهتر سایر عناصر ضروری نیز افزایش رشد و عملکرد گیاهان را موجب شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهرپویان، مهدی، نورمحمدی، قربان، میرهادی، سیدمحمدجواد، حیدری شریف آباد، حسین، و شیرانی راد، امیرحسین. (1389). تاثیر چند مایه تلقیح حاوی باکتری Rhizobium leguminosarum; bv. phaseoli بر جذب عناصر غذایی در سه رقم لوبیا. پژوهش های حبوبات ایران، 1(2)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/171784/fa

    Vancouver: کپی

    مهرپویان مهدی، نورمحمدی قربان، میرهادی سیدمحمدجواد، حیدری شریف آباد حسین، شیرانی راد امیرحسین. تاثیر چند مایه تلقیح حاوی باکتری Rhizobium leguminosarum; bv. phaseoli بر جذب عناصر غذایی در سه رقم لوبیا. پژوهش های حبوبات ایران[Internet]. 1389؛1(2):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/171784/fa

    IEEE: کپی

    مهدی مهرپویان، قربان نورمحمدی، سیدمحمدجواد میرهادی، حسین حیدری شریف آباد، و امیرحسین شیرانی راد، “تاثیر چند مایه تلقیح حاوی باکتری Rhizobium leguminosarum; bv. phaseoli بر جذب عناصر غذایی در سه رقم لوبیا،” پژوهش های حبوبات ایران، vol. 1، no. 2، pp. 1–10، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/171784/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button